ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: Νέα δωρεά ύψους 3,5 εκ. ευρώ για την αναμόρφωση ΜΕΘ & ΤΕΠ Ευαγγελισμού

Σε εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την Υγεία παρουσία του , πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλιας ανακοινώθηκε νέα δωρεά ύψους. ύψους 3,5 εκ. ευρώ για την αναμόρφωση ΜΕΘ & ΤΕΠ Ευαγγελισμού.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε το σύνολο των δωρεών του Ιδρύματος στον τομέα της Υγείας και η υπό εξέλιξη δωρεά «Πρωτοβουλία για την Υγεία». Επίσης, παρουσιάστηκαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τα τρία νέα νοσοκομεία που θα δημιουργηθούν σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη παρουσία του Renzo Piano, αρχιτέκτονας των τριών νέων νοσοκομείων.

Να σημειωθεί εδώ ότι το νοσοκομείο Κομοτηνής θα διαθέτει 181 κλίνες και η ανέγερσή του θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024. Τρεις μήνες, αργότερα θα είναι έτοιμο το παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με δυναμικότητα 204 κλίνες, ενώ εκείνο της Σπάρτης θα παραδοθεί το Φεβρουάριο του 2025.

Εκτός από τα τρία νέα νοσοκομεία, το Ίδρυμα αναλαμβάνει το σύνολο του κόστους υλοποίησης των εξής έργων:

Την προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού στην οργανική μονάδα Γενικό Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός»

Την προμήθεια νέου εξοπλισμού καθώς και τη συντήρηση υφιστάμενου με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET – Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων καθώς και της δημιουργίας μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων) σε επιλεγμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας

Τη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και την αντιμετώπιση του τραύματος.

Την προμήθεια ειδικού ιατρικού εξοπλισμού χειρουργικών προσομοιωτών, με σκοπό την εκπαίδευση των ιατρών-χειρουργών σε θέματα χειρουργικής προσομοίωσης καθώς και τη δημιουργία Κέντρου Χειρουργικής

Προσομοίωσης στο κτηριακό πανεπιστημιακό συγκρότημα «ΑΚΙΣΑ» εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button