ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΙΣΑ για το πάγωμα των διορισμών των γιατρών στο ΕΣΥ: Αποκαταστήστε τώρα το πρόβλημα!

Το θέμα που αποκάλυψε το HealthReport.gr, (διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Παγώνουν διορισμοί μόνιμων γιατρών! Ανακαλούνται κριτές. Όλη η εγκύκλιος»), προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους ιατρικούς κύκλους καθώς πολλοί γιατροί έμειναν με το όνειρο της πρόσληψης.

Άλλωστε θα χρειαστεί να ξαναπεράσουν τη βάσανο της αξιολόγησης δεδομένου ότι θα αλλάξουν σε πολλά νοσοκομεία τα συμβούλια κρίσης και ειδικά σε αυτά όπου συμμετείχαν Συντονιστές Διευθυντές.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεκάδες γιατροί σε όλη τη χώρα σπεύδουν τα τελευταία 24ωρα στις νομικές υπηρεσίες των Ιατρικών Συλλόγων για να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Στη δικαιοσύνη οι γιατροί για το «πάγωμα» των προσλήψεων στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες».

γιατροί

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr σημειώνοντας ότι «Δεκάδες ιατροί έχουν προσέλθει στη Νομική Υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καταγγέλλοντας το πάγωμα των διορισμών τους στο Ε.Σ.Υ. Οι ιατροί αυτοί αν και είχαν κριθεί από το Συμβούλιο Κρίσεων και επρόκειτο να διοριστούν, θα παραμείνουν εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έως ότου επανακριθούν, καθότι ως εισηγητές για κρίση είχαν οριστεί Συντονιστές Διευθυντές κατά παράβαση των διατάξεων του Ν.3754/2009.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροί ενημερώθηκαν σχετικά ύστερα από την δημοσιοποίηση της με αριθμ. πρωτ. Α2α/Γ.Π.73072 με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με τη συγκρότηση Συμβουλίων για πλήρωση θέσεων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ».

Ο ΙΣΑ μιλά για προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Υγείας οργάνωσε την όλη διαδικασία, η οποία «μέσα στην εποχή της κρίσης που καταρρέουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω έλλειψης σε ιατρικό προσωπικό, έρχεται να σταθεί τροχοπέδη στην στελέχωση του Ε.Σ.Υ.»

Γι αυτό και καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, άμεσα να αποκαταστήσει το σοβαρό αυτό ζήτημα επαναλαμβάνοντας άμεσα τις κρίσεις, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, οι οποίες είναι τεράστιες, διαφυλάσσοντας τη δημόσια υγεία.

Να σημειωθεί πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους γιατρούς, μέχρι στιγμής τηρεί σιγήν ιχθύος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγώνουν διορισμοί μόνιμων γιατρών! Ανακαλούνται κριτές. Όλη η εγκύκλιος

Στη δικαιοσύνη οι γιατροί για το «πάγωμα» των προσλήψεων στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Δείτε πόσοι έφυγαν και πόσοι προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button