ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΙΣΑ κατά ΕΟΠΥΥ για τα πρόστιμα φωτιά για παλιά λάθη στη συνταγογράφηση! Καλεί να κάνουν ενστάσεις οι γιατροί

Ενστάσεις κατά του ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να αντιδράσουν στα πρόστιμα φωτιά που έχει επιβάλει ο Οργανισμός για λάθη που έχουν γίνει τα περασμένα χρόνια στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Η ιατρική κοινότητα είναι ανάστατη εδώ και καιρό, όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα σημειώματα του ΕΟΠΥΥ με πρόστιμα που αφορούσαν λάθη σε συνταγογράφηση ακόμη και τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του Οργανισμού και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, πριν ακόμη οι γιατροί μάθουν ουσιαστικά το σύστημα. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Πρόστιμα φωτιά σε γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ για παλιά λάθη στη συνταγογράφηση!»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αλλεπάλληλες επιστολές του είχε ζητήσει από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναστείλει τα πρόστιμα. Φαίνεται ωστόσο ότι λύση δε βρέθηκε γι αυτό και καλεί τα μέλη του να υποβάλουν ενστάσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Ταυτόχρονα ο ΙΣΑ προτίθεται να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες ενώ δηλώνει ότι: «θα σταθούμε αρωγοί σε εκείνους που επιτέλεσαν το καθήκον τους, αλλά και αυστηροί με εκείνους τους ελάχιστους, εφόσον πράγματι υπάρχουν, εξ ημών, που συστηματικά παραβίασαν ενδεχόμενα το ιατρικό τους καθήκον».

Παράλληλα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας τη δημιουργία επιτροπής με την συμμετοχή του ΙΣΑ και του ΕΟΠΥΥ η οποία θα διερευνά τις υποθέσεις παραβιάσεων στη συνταγογράφηση πριν επιβληθούν τα πρόστιμα.

Πάντως όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να εγκαθιδρύσει ειδική επιτροπή στον ΕΟΠΥΥ για τον έλεγχο της συνταγογράφησης. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Έρχεται ομάδα ελέγχου στον ΕΟΠΥΥ για την κλινική και συνταγογραφική συμπεριφορά των παρόχων! Τι ετοιμάζει το υπ. Υγείας»

Μέχρι τότε οι έλεγχοι που γίνονται είναι δειγματοληπτικοί και πραγματοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις όπου οι παρατυπίες γίνονται με εξόφθαλμο τρόπο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button