ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΙΣΑ: Νέο «Όχι» στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ

Μπορεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να έδωσε παράταση στους γιατρούς μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου ώστε να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, αλλά ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι η παράταση που δόθηκε είναι άνευ ουσίας, καθώς ουδεμία τροποποίηση από αυτές που επιτακτικά ζητήσαμε λήφθηκε υπόψη!

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τα μέλη του να μην δεχθούν τις απαξιωτικές συμβάσεις για τους οικογενειακούς ιατρούς, εμμένοντας στην αρχική του θέση, να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, κατά πράξη και περίπτωση για όλες τις ιατρικές ειδικότητες με ελεύθερη επιλογή ιατρού και για όσους ιατρούς το επιθυμούν.

Σύμφωνα με στοιχεία μέχρι στιγμής δεν έχει καλυφθεί ούτε το 25% των αιτουμένων θέσων. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Πόσοι γιατροί είπαν ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα! Όλες οι λεπτομέρειες

Πάντως ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, προτρέπει τα μέλη του που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση, να προβούν σε ανάκληση αυτής και να αντισταθούν στους εκφοβισμούς, ώστε όλοι ενωμένοι να διεκδικήσουν συμβάσεις αντάξιες του λειτουργήματός τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις των γιατρών! Όλο το παρασκήνιο

Μπλοκάρει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Editorial: Πως να μετατρέψεις τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε …ανειδίκευτο εργάτη!

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button