ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΙΣΑ: Οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στη νέα Πρωτοβάθμια! Πόσοι κατέθεσαν για τις ΤΟΜΥ στην Αθήνα

Ο ΙΣΑ επιβεβαιώνει πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr ότι ελάχιστοι γιατροί υπέβαλαν τελικώς αίτηση μέχρι στιγμής για να προσληφθούν στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) με συνέπεια ο υπουργός Υγείας να αναγκαστεί να δώσει παράταση για την προκήρυξη. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Αιτήσεις με το σταγονόμετρο για τις ΤΟΜΥ από τους γιατρούς! Πόσοι κατέθεσαν»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας για τις ΤοΜΥ στην Περιφέρεια Αθηνών έγιναν μόλις 53 αιτήσεις για την κάλυψη 195 θέσεων! «Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογη είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, όπου οι αιτήσεις των υποψηφίων μετά βίας καλύπτουν το 1/3 των θέσεων.

Ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στο ανεδαφικό, κρατικοδίαιτο και ιδεοληπτικό σύστημα που επιχειρεί να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας .
Ο ΙΣΑ από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο νομοθέτημα με πολύ σοβαρές αδυναμίες που το καθιστούν ανεφάρμοστο» αναφέρει ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΙΣΑ.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ από τις βασικές αιτίες που οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στις ΤΟΜΥ είναι ότι εκτός των άλλων ότι η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί είναι προσωρινή μέσω ΕΣΠΑ και «όταν τελειώσουν τα κοινοτικά κονδύλια υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταρρεύσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr: Παρατείνεται η προκήρυξη για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ!

Προς παράταση η προκήρυξη για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ! Αποκλειστικές πληροφορίες

Γενικοί Γιατροί στις ΤΟΜΥ αλλά με άγνωστες συμβάσεις! Τι λέει ο κλάδος

Πως θα αμείβονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τον Φθινόπωρο! Τι φέρνουν οι ΤΟΜΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button