ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΙΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: Κόβετε ακόμη και τα μισά χρήματα των γιατρών! Τι ζητούν οι γιατροί

Ακόμη και τα μισά χρήματα χάνου πολλοί γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ καθότι με το νέο σύστημα εκκαθάρισης που εφαρμόζει ο Οργανισμός, κουρεύονται χρήματα από επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη και για την απουσία μίας και μόνον …υπογραφής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη επισημαίνει ότι ενώ είχε δεσμευτεί προς τον κλάδο ότι τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του έτους το θέμα θα διευθετηθεί, τελικώς κουρεύεται ακόμη και το ½ των χρημάτων πολλών γιατρών.

Πάντως οι τυπικές αυτές παραλείψεις έχουν κοστίσει ακριβά στον κλάδο καθώς εδώ και μέρες γιατροί από όλη τη χώρα βλέπουν όχι μόνο να χάνουν χρήματα αλλά να δέχονται και υψηλά πρόστιμα.
Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Καμπάνα» από 5000-7000 ευρώ σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Βέβαια αυτά τα πρόστιμα και τα κουρέματα πολλές φορές για μία και μόνο υπογραφή που λείπει, γίνονται σε πολλούς ιδιώτες παρόχους όπως εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα. Και βέβαια το σύστημα έχει «στηθεί» με τέτοιο τρόπο ώστε ελάχιστοι να καταφεύγουν τελικά στις ενστάσεις.

Εξάλλου η συζήτηση μιας ένστασης μπορεί να πάρει και μήνες ενώ μέχρι τότε οι ιδιώτες πάροχοι δεν εισπράττουν το σύνολο του ποσού που διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Προς τον
κ. Σωτήριο Μπερσίμη
Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Αποστόλου Παύλου 12
15123 Μαρούσι

Αθήνα, 12.7.2016

Θέμα : Περικοπές στις αποζημιώσεις των ιατρών με βάση τις πραγματοποιηθείσες ιατρικές πράξεις και εξετάσεις

Κύριε Πρόεδρε,

Υπάρχει μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας που απευθυνόμενος στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι για τυπικές πλημμέλειες κατά τη συνταγογράφηση, όπως μη υπογραφή της συνταγής από τον ασθενή, υφίσταται σημαντικές περικοπές για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις που πραγματοποίησαν σε ασφαλισμένους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τελικά έφτασαν να αποστερηθούν για τυπικές πλημμέλειες οι οποίες είναι προφανές ότι έγιναν εκ παραδρομής το ¼ ή και ½ ακόμη από το ποσό που θα εισέπρατταν.

Υπήρξε εκ μέρους σας διαβεβαίωση ότι ειδικά για το πρώτο τρίμηνο του 2016, επειδή ακριβώς πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή του μέτρου θα υπάρξει μία ελαστικότερη προσέγγιση.

Κύριε Πρόεδρε, φρονούμε ότι θίγεται το αίσθημα δικαίου ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που η πλημμέλεια είναι δυνατόν να θεραπευτεί. Πιστεύουμε ότι σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει η περικοπή να αποτελεί το ύστατο μέτρο μόνο σε περίπτωση αδυναμίας ή άρνησης του ιατρού να θεραπεύσει κάθε τυχόν τυπική πλημμέλεια στη συνταγογράφηση.

Παραμένοντας στη διάθεσή σας για συνεργασία επί του θέματος αυτού, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μισοί πληρωμένοι οι μισοί…απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ! Στα κάγκελα γιατροί και διαγνωστικά

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button