Ειδήσεις Υγείας

Ισχιαλγία: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης!

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της ισχιαλγίας είναι η έλλειψη άσκησης, τα περιττά κιλά, ένας τραυματισμός ή η χειρωνακτική εργασία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της mayo clinic η ισχιαλγία είναι ο πόνος στο ισχιακό νεύρο που προκαλείται από την πίεση που ασκείται σε αυτό κάπου στην περιοχή της μέσης. Συνήθως ο πόνος εντοπίζεται είτε σε ολόκληρο το πόδι είτε σε κάποια σημεία του και μπορεί να συνοδεύεται από μούδιασμα και μυϊκή αδυναμία.

Εκτός από τη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής που θα συστήσει ο θεράπων ιατρός , δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο.

Ανάπαυση και πάλι ανάπαυση

Όταν ο πόνος είναι οξύς το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκουράζετε το πόδι για 1-2 μέρες. Αμέσως μετά ξεκινήστε χαλαρά με μικρούς περιπάτους και αυξήστε σταδιακά την ένταση της άσκησης, όσο το επιτρέπει ο πόνος.

Φυσικοθεραπείες

Εάν ο πόνος στη μέση είναι έντονος, ο γιατρός ενδέχεται να σας παραπέμψει σε φυσικοθεραπευτή. Αυτός μπορεί να σας δείξει ειδικές ασκήσεις που μετριάζουν την πίεση στο ισχιακό νεύρο.

Βελονισμός

Ο βελονισμός έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανακουφιστικός για την ισχιαλγία ως συμπληρωματική θεραπεία.

Ελέγξτε τη στάση του σώματός σας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεχνική Alexander είναι μια μέθοδος, η οποία εκπαιδεύει το σώμα να απαλλαγεί από τις κακές του συνήθειες και να αποβάλει τις μυϊκές εντάσεις. Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι θεραπευτικά συμβάλλει στην ανακούφιση αναπνευστικών και κινητικών δυσλειτουργιών, όπως η ισχιαλγία, οι οσφυαλγίες, οι πονοκέφαλοι, οι πόνοι της πλάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κόμπος» στον αυχένα: Πέντε τρόποι για άμεση ανακούφιση στο λεπτό!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button