Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Κάθε πότε κάνουν σεξ οι παντρεμένοι στην Ελλάδα;

Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο τα παιδιά, λίγο οι κακές συνήθειες, που υιοθετούν όλο και περισσότεροι Έλληνες που καιρός για ερωτικές περιπτύξεις μέσα στον έγγαμο βίο.

Μπορεί μέχρι πρότινος οι συμπολίτες μας να είχαν την φήμη του λατίνου εραστή αλλά πλέον η ερωτική ζωή τους αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Οι κυριότερες αιτίες δεν είναι μόνο οι οικονομικοί λόγοι αλλά και το άγχος,  οι κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία και τέλος  η ρουτίνα της συμβίωσης…Δύσκολο αποδεικνύεται και το σεξ μέσα γάμο με τη ρουτίνα να το… πνίγει.

Σύμφωνα με έρευνα γνωστής εταιρείας προφυλακτικών οι παντρεμένοι στην χώρα μας  την πρώτη τριετία κάνουν περισσότερες από δέκα φορές το μήνα σεξ, ενώ μετά τον πέμπτο χρόνο ο αριθμός των ερωτικών συνευρέσων πέφτει κατακόρυφα κάτω από το 50%.

Βάση της ίδιας έρευνας την έβδομη χρονιά, μία φορά το μήνα φαίνεται να είναι αρκετή, ενώ από εκεί και πέρα ο γάμος γίνεται όλο και «λευκότερος», καθώς η ερωτική έλξη μειώνεται δραστικά.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την ίδια έρευνα είναι ότι οι Έλληνες στην ηλικία περίπου των 40 που έχουν μείνει άνεργοι δεν έχουν διάθεση για σεξ.

Οι σεξολόγοι συνιστούν στα ζευγάρια να “αντισταθούν” σε αυτό το φαινόμενο, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στον/στην σύντροφό μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button