Ειδήσεις Υγείας

Κάπνισμα: Οι top τροφές που το «κόβουν» μαχαίρι!

Όταν πάρει κάποιος την απόφαση να κόψει τη βλαβερή αυτή συνήθεια υπάρχουν ορισμένες τροφές, που μειώνουν την “επιθυμία” για να ανάψει ένα τσιγάρο. Πάντως ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν ξεκινάτε μια τέτοια διαδικασία είναι ότι δεν πρέπει ταυτόχρονα να ξεκινήσετε και δίαιτα.

Δείτε ποιες τροφές ευνοούν την προσπάθεια απεξάρτησης!

Νερό

 

 

 

 

 

 

Πολλά προγράμματα διακοπής του καπνίσματος συνήθως ενθαρρύνουν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού. Το νερό μειώνει την επιθυμία για κάπνισμα. Επίσης, βοηθά το σώμα να “ξεχάσει” την ευφορία που νιώθει από τη νικοτίνη. Αν πίνετε 6-8 ποτήρια νερό κάθε μέρα θα δείτε ότι θα έχετε μειωμένη επιθυμία για τσιγάρο.

Τσίχλα

 

 

 

 

 

 

Οι τσίχλες βοηθούν στην υποκατάσταση της ευχαρίστησης που νιώθει στο στόμα του ένας καπνιστής, όταν καπνίζει ένα τσιγάρο. Βοηθά στο να μειώσει την επιθυμία του ατόμου να θέλει τη νικοτίνη που υπάρχει σε αυτό.  Επιλέξετε διάφορες μάρκες τσίχλας (είναι σημαντική και η ποικιλία) με γεύσεις που σας αρέσουν. Αυτό θα σας βοηθήσει να απευαισθητοποιήσετε τον εγκέφαλό σας από τη νικοτίνη. Το ίδιο ισχύει και για τις καραμέλες.

Θρεπτικά σνακ

 

 

 

 

 

 

Τα θρεπτικά σνακ, όπως φρέσκα φρούτα και τραγανά λαχανικά, θα μειώσουν την επιθυμία για νικοτίνη, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες από την κλινική Mayo Clinic. Κρατήστε μερικά φρούτα σε ένα μπολ κοντά σας αν χρειαστεί άμεσα κάτι για να αποσπάσετε το μυαλό από το τσιγάρο.

Άλλα σνακ

 

 

 

 

 

Τα καρύδια, οι ηλιόσποροι και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τσιπς θα πρέπει πάντα να καταναλώνονται με μέτρο, αλλά θα σας βοηθήσουν στη μείωση της επιθυμίας για τσιγάρο. Αν, μάλιστα, κρατήσετε μια ποικιλία σε σνακ από λαχανικά ψητά ή τηγανητά, τότε θα δείτε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κολικός νεφρού: Τα συμπτώματα που πρέπει ΟΛΟΙ να γνωρίζουν!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button