ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κέντρα Υγείας χωρίς καθαρίστριες υλικά και security! Όλες οι ελλείψεις

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζουν για άλλη μία φορά πολλά Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, την ώρα μάλιστα που η ηγεσία του υπουργείου υγείας προαναγγέλλει την προκήρυξη 455 μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το HealthReport.gr, σε διάφορα Κέντρα Υγείας ανά τη χώρα έχουν αρχίσει και παρουσιάζονται κενά σε καθαρίστριες. Και αυτό επειδή είτε έχουν λήξει οι ατομικές συμβάσεις που είχαν συνάψει με εργαζόμενους, είτε επειδή έχει διακοπεί η συνεργασία με συνεργεία καθαρισμού.

Αποτέλεσμα όμως είναι , όπως μεταφέρουν πολλοί εργαζόμενοι στο HealthReport.gr, να υπάρχουν ημέρες που αναγκάζονται ακόμη και νοσηλεύτριες να καθαρίζουν τους χώρους.

Ένα πρόβλημα που είχε παρουσιασθεί και πάλι και πριν λίγα χρόνια.

Σε έλλειψη και υλικά

Από την άλλη σε έλλειψη είναι και πολλά υλικά σε Κέντρα Υγείας. Όπως τονίζουν εργαζόμενοι αλλά και ασθενείς στο HealthReport.gr, υπάρχουν δημόσιες Μονάδες όπου δεν υπάρχουν καν μάσκες, όχι μόνο για τους ασθενείς αλλά και για τους γιατρούς οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν όταν εξετάζουν.

Αντίστοιχα με τις ελλείψεις σε καθαρίστριες υπάρχουν και σε security, την ώρα που αυξάνονται δραματικά τα φαινόμενα βίας απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ. Δείτε ΕΔΩ τι συνέβη πριν λίγες ημέρες: “Νέα κρούσματα ξυλοδαρμών κατά νοσηλευτών και γιατρών! Τι έγινε σε Σισμανόγλειο και Καλαμάτα”

Υπάρχουν Κέντρα Υγείας όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, που δεν έχουν πια καθόλου φρούρηση με συνέπεια να είναι καθημερινά εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι σε διάφορους κινδύνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αναμονή για ραντεβού με γιατρό και στα Κέντρα Υγείας! Πόσος χρόνος απαιτείται (παραδείγματα)

Έρχονται οι Πράξεις απόλυσης για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας! Πόσοι θα αποχωρήσουν

Έρχεται τρίτη και καλύτερη νέα προκήρυξη για προσωπικό στις ΤΟΜΥ στις αρχές του 2019! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button