ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ: Γιατί βάλαμε λουκέτο στο τμήμα υποδοχής βρεφών!

Σάλος έχει προκληθεί στο Πανελλήνιο από την απόφαση της Διοίκησης του Κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ να βάλει λουκέτο στο κέντρο υποδοχής των βρεφών, με αποτέλεσμα τα μωρά να μεταφέρονται στους ίδιους θαλάμους με τα μεγαλύτερα παιδιά, γεγονός που μπορεί να επιφέρει κινδύνους.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το Σωματείο των Εργαζομένων αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα»: Λουκέτο στο τμήμα Υποδοχής Βρεφών λόγω έλλειψης προσωπικού! Σε κίνδυνο τα μωρά»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, το λουκέτο μπήκε λόγω έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα όμως να κινδυνεύουν τα μωρά.

Τι απαντά η Διοίκηση του ΜΗΤΕΡΑ

Από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν σε καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ περί «λουκέτου» του Τμήματος Βρεφών στο ΜΗΤΕΡΑ, επισημαίνεται ότι είναι «επαναλαμβανόμενη πρακτική της διεύθυνσης και των ΔΣ να αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Βρεφών και έχει συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν επί άλλων διοικήσεων».

Εκτός από την παραδοχή ότι το Δ.Σ. πρότεινε την αναστολή λειτουργίας «ενός τμήματος προσωρινά έως τις 10 Οκτωβρίου και το Επιστημονικό Συμβούλιο από κοινού με την Βρεφοκομική Υπηρεσία, αποφάσισαν να μεταφερθούν τα έξι (6) βρέφη στα υπόλοιπα έξι (6) τμήματα».

Η Διοίκηση πάντως υποστηρίζει ότι το προσωπικό επαρκεί αφού αναφέρει ότι: «Η αναλογία του προσωπικού είναι η εξής: εννιά (9) βρεφονηπιοκόμοι για έντεκα (11) παιδιά, γεγονός που καταδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είναι εκτεθειμένα παιδιά και βρέφη σε οποιονδήποτε κίνδυνο, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου των Εργαζομένων, αλλά αντιθέτως τους παρέχεται η απαιτούμενη φροντίδα.

Επιπλέον στις 10 Ιουνίου 2019 προστέθηκαν στη δύναμη των βρεφονηπιοκόμων άλλοι τρεις (3) ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 69 άτομα, μαζί με την προϊσταμένη τους.

Το Μητέρα είναι γνωστό στο Πανελλήνιο και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας για την πρωτοπόρα προσφορά του στα παιδιά και στις οικογένειες εδώ και 65 χρόνια μέσα από τα Προγράμματα Παιδικής Προστασίας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button