Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Κίτρινα δόντια: Οι κακές συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε

Η κίτρινη απόχρωση στα δόντια είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί άνδρες και γυναίκες.

Οι αιτίες που ενοχοποιούνται μεταξύ άλλων είναι ορισμένες κακές συνήθειες που συμβάλλουν στη δημιουργία του κίτρινου χρώματος στα δόντια.

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε

Τρώτε πολλά όξινα φρούτα και λαχανικά

 

 

 

 

 

Τροφές με πολλά οξέα όπως τα εσπεριδοειδή και οι χυμοί τους, οι ντομάτες, ο ανανάς, το ξύδι, τα ανθρακούχα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά, οι σάλτσες για σαλάτες με βάση το ξύδι, το κόκκινο κρασί και το μαύρο τσάι επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Πίνετε πολλούς καφέδες

 

 

 

 

Η κατανάλωση 2-3 καφέδων καθημερινά, επιτρέπει στο σμάλτο των δοντιών να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με ένα παράγοντα χρώσης.Πίνοντας τον καφέ σας πιο γρήγορα ή με καλαμάκι, μειώνετε τον χρόνο παραμονής του στην στοματική κοιλότητα.

Καπνίζετε

 

 

 

 

 

Οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στα τσιγάρα επιδρούν στο χρώμα των δοντιών επειδή προσκολλώνται στο σμάλτο τους. Όσο περισσότερο καπνίζετε, τόσο πιο ορατός γίνεται ο αποχρωματισμός των δοντιών.

Αμελείτε τη στοματική υγιεινή

 

 

 

 

 

Η απουσία τακτικού βουρτσίσματος και χρήσης οδοντικού νήματος, προκαλεί τη συσσώρευση πλάκας στα δόντια, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη λέπτυνση του σμάλτου των δοντιών, με αποτέλεσμα να φαίνονται κίτρινα από το φιλμ των βακτηρίων που δημιουργείται.

Έντονο βούρτισμα

 

 

 

 

 

Στην περίπτωση που βουρτσίζετε πάρα πολύ σκληρά ή πολύ συχνά τα δόντια σας, συμβάλλετε στην αφαίρεση του σμάλτου, εκθέτοντας τα δόντια σας στην οδοντίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγοραφοβία: Τρικ υγείας για να την αντιμετωπίσετε

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close