ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

“Καθάρισε” τις εταιρείες καθαριότητας το Νοσοκομείο Κέρκυρας! Πόσοι προσλήφθηκαν

Προσλήφθηκαν όχι μόνο περισσότεροι εργαζόμενοι αλλά και με μεγαλύτερους μισθούς, δεδομένου ότι είναι γνωστό πως οι ιδιωτικές εταιρείες άλλα “χρέωναν” για κάθε υπάλληλο και άλλα έφθαναν στις τσέπες των εργαζομένων. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά τι συνέβαινε στα νοσοκομεία: “Η μάχη για τα συνεργεία καθαριότητας στα νοσοκομεία! Τι ζητούν οι εργαζόμενοι”

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, από το πρωί του Σαββάτου 16/9, η υπηρεσία καθαριότητας του ΓΝ Κέρκυρας αποτελείται από εργαζομένους που έχουν συνάψει ατομικές συμβάσεις απευθείας με το νοσοκομείο.

“Η συνεργασία με την εργολαβική εταιρία καθαριότητας που είχε απασχολήσει πολλές φορές την τοπική δημοσιότητα το τελευταίο έτος, μετά από πολλαπλές καταγγελίες του συλλόγου των καθαριστριών του νοσοκομείου, έλαβε οριστικά τέλος” τονίζεται από τη Διοίκηση.

Να σημειωθεί ότι ήταν η 3η προσπάθεια της Διοίκησης του νοσοκομείου από τον Σεπτέμβριο του 2016, για την εφαρμογή της ψηφισθείσας και ισχύουσας νομοθεσίας, αλλά και της απόφασης του Υπουργείου Υγείας, για την λειτουργία της καθαριότητας στα νοσοκομεία μέσω απευθείας συμβάσεων με τους εργαζομένους και όχι μέσω εργολαβικών εταιριών.

Πόσοι προσλήφθηκαν

Μετά την αλλαγή του καθεστώτος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας προσέλαβε περισσότερα άτομα στην υπηρεσία (41 αντί 36 που απασχολούσε η εταιρία όπως προβλέπει η τελευταία προκήρυξη) με πλήρη απασχόληση , με καλύτερους μισθούς για τους/τις εργαζόμενους.
Ο μέσος μισθός μικτά ανέρχεται περίπου στα 1100 ευρώ μηνιαία και με λιγότερα έξοδα για το νοσοκομείο, όπως άλλωστε ορίζει η νομοθεσία σε σχέση με την προγενέστερη κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button