ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Καθαιρέσεις στο Σισμανόγλειο εν μέσω κορονοϊού- Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Σε καθαιρέσεις εργαζομένων από θέσεις κλειδιά στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο καταγγέλλουν εργαζόμενοι ότι προχωρά ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.
Ειδικότερα σύμφωνα με την παράταξη «Νέα Πορεία» – Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση, ενώ οι εργαζόμενοι δίνουν όλες τους τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ο Διοικητής τακτοποιεί τους δικούς του κομματικούς ανθρώπους σε θέσεις του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, την Πέμπτη 30/4/2020 εντελώς αναίτια , αναιτιολόγητα και χωρίς την παραμικρή εισήγηση από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου προέβη σε: παράνομη καθαίρεση της διευθύντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας, κατηγορίας ΠΕ, σε προϊσταμένη τμήματος ενώ έχει κριθεί ως προϊσταμένη τομέα. Αντίστοιχη κίνηση έγινε- σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους– και με την προϊσταμένη νοσηλεύτρια στην Ψυχιατρική κλινική εφήβων, καθώς μεταξύ άλλων και με τον Διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας, της υποδιευθύντριας οικονομικού, της προϊσταμένης προμηθειών κ.α.

Ο Νίκος Μαλίνογλου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του Σισμανογλείου και αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου δηλώνει στο HealthReport.gr : «Ζητούμε την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων του Διοικητή. Ταυτόχρονα ζητούμε την εφαρμογή των Οργανισμών των νοσοκομείων αλλά και άμεσα να γίνουν υπηρεσιακές κρίσεις για τις θέσεις ευθύνης».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button