Ειδήσεις Υγείας

Καθιστική εργασία: Ιδού ποιοι είναι οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Diabetologia» έδειξε ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάμε καθιστοί, τόσο υψηλότερη συγκέντρωση γλυκόζης και λιπιδίων έχουμε στο αίμα μας. Πάντως όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι όσοι εργάζονται πολλές ώρες καθισμένοι σε ένα γραφείο έχουν αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δείτε ποια είναι αυτά!

Καρδιαγγειακά νοσήματα

Οι άνθρωποι που περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους καθιστοί κινδυνεύουν περισσότερο από παχυσαρκία και μεταβολικό σύνδρομο, παράγοντες του οποίου είναι η υψηλή κακή χοληστερόλη, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η υπέρταση. Όλα αυτά αποτελούν παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια συνηθισμένη πάθηση, στην οποία πιέζεται το μέσο νεύρο στον καρπό. Το μέσο νεύρο περνάει μέσα από ένα στενό «πέρασμα» στον καρπό που λέγεται καρπιαίος σωλήνας.

Το σύνδρομο εντείνεται από τις επαναλαμβανόμενες καθημερινές κινήσεις του καρπού πχ. σε χρήστες ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 

 

 

 

 

 

Πόνος στον αυχένα

Η κλίση του κεφαλιού προς την οθόνη του υπολογιστή αλλά και το καμπούριασμα της πλάτης είναι επίσης κάτι που επηρεάζει τη σπονδυλική στήλη.

Θρόμβοι στο αίμα

Η πολύωρη εργασία στο γραφείο χωρίς διαλείμματα, δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο για θρόμβωση των βαθιών φλεβών που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο. Οι εργαζόμενοι όμως που δεν σηκώνονται να περπατούν στα γραφεία τους ή αλλού, επηρεάζεται αρνητικά η κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα τους (πόδια, κνήμες, μηροί).

Προβλήματα στη σπονδυλική στήλη

Οι πολλές ώρες καθιστικής εργασίας σκληραίνουν διάφορα μέρη της σπονδυλικής στήλης ενώ η απουσία κίνησης προκαλεί αδράνεια και σκλήρυνση των συνδέσμων.

Οστεοπόρωση

Η απουσία άσκησης αποδυναμώνει τα οστά και συμβάλλει στην οστεοπόρωση, μια πάθηση κατά την οποία τα οστά γίνονται αδύναμα και εύθραυστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνιμη κούραση: Οι αιτίες & πότε να επισκεφτείτε γιατρό!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button