ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Καθυστέρηση στις πληρωμές των εφημεριών στα Κέντρα Υγείας πέντε περιφερειών! Ποιοι πληρώθηκαν

Με ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση θα λάβουν τελικά τα χρήματα τους από τις εφημερίες οι γιατροί των κέντρων υγείας σε πέντε περιφέρειες της χώρας.

Μπορεί οι νοσοκομειακοί γιατροί να έχουν πάρει τα χρήματά τους από τις εφημερίες, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όχι όμως και οι γιατροί των κέντρων υγείας.

Εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών που οφείλονται στη μεταφορά των Κέντρων Υγείας στην ευθύνη των ΥΠΕ καταγράφονται δυσκολίες στην εκταμίευση των απαραίτητων κονδυλίων.
Αντίστοιχα προβλήματα έχουν καταγραφεί άλλωστε στην εκταμίευση χρημάτων για την αγορά υγειονομικού υλικού, με συνέπεια τα κέντρα υγείας να έχουν στεγνώσει από φάρμακα και υλικά.

Εξαιτίας και της έλλειψης υποδομών στις Υγειονομικές Περιφέρειες δεν κατέστη δυνατόν να εκκαθαριστούν οι εφημερίες των τριών πρώτων μηνών του 2015.

Οι μόνοι που είδαν το χρώμα… του χρήματος είναι οι γιατροί των κέντρων υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειες στην Κρήτη και της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Δυτική Μακεδονία.
Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός διαβεβαίωσε το πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) πως θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να αποπληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες.

Βέβαια τα Κέντρα Υγείας δεν αντιμετωπίζουν μόνο έλλειψη ρευστού αλλά και έλλειψη προσωπικού. Το πρόβλημα εντείνεται το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της έκτακτης μεταφοράς γιατρών προς τα νησιά για να καλυφθούν οι ανάγκες, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ιατρικού κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button