ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Και νέο κούρεμα στις δαπάνες των νοσοκομείων για το 2018! Όλες οι πληροφορίες

Με ακόμη πιο περιορισμένα κονδύλια φαίνεται πως θα κληθούν να τα βγάλουν πέρα τα δημόσια νοσοκομεία για το 2018, καθώς όπως προκύπτει και από τις τοποθετήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων τα χρήματα που θα δοθούν στο ΕΣΥ θα είναι για άλλη μία φορά κουρεμένα και μάλιστα περισσότερο από το 2017.

Είναι ενδεικτικό πως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δεν διέψευσε πως στον νέο προϋπολογισμό του 2018 πιθανότατα η χρηματοδότηση να είναι περαιτέρω μειωμένη κατά 250 – 300 εκ.ευρώ.

Με βάση τα όσα μεταφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί από τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε και πως ισχύουν οι αποκαλύψεις ότι στα νοσοκομεία κόβονται ιατρικές πράξεις και χειρουργεία λόγω έλλειψης χρημάτων. Διαβάστε ΕΔΩ μία χαρακτηριστική περίπτωση μεγάλου νοσοκομείου που κόβει ιατρικές πράξεις στους ασθενείς και αποκάλυψε το HealthReport.gr: “Άγριο κούρεμα δαπανών στα νοσοκομεία με εντολή δανειστών! Κόβονται ιατρικές πράξεις! Έγγραφο φωτιά”

Βέβαια αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Και στο Λαϊκό Νοσοκομείο σε ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, τα χειρουργεία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 καθώς οι ουρές των ασθενών καθημερινά αυξάνονται. Δείτε ΕΔΩ σχετικά: «Χειρουργεία τέλος στο Λαϊκό μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018! Γιατί μπλόκαρε το νοσοκομείο»

Γι αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας δεν διέψευσε ούτε το γεγονός πως υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες έγγραφες και προφορικές πιέσεις από διοικητές νοσοκομείων για αναβολή επεμβάσεων και γενικά ιατρικών πράξεων ως τον 1/2018 λόγω οικονομικής στενότητας στις λειτουργικές δαπάνες.

Όπως φαίνεται πάντως η ηγεσία του υπουργείου υγείας προτίθεται να καλύψει τις …τρύπες στο ΕΣΥ με μικροποσά που θα δίνει και στο νέο έτος όταν οι προϋπολογισμοί θα τελειώνουν. Κάτι που άλλωστε έγινε και φέτος.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στους νοσοκομειακούς γιατρούς, φέτος δόθηκαν συμπληρωματικές αυξήσεις για τα αντίστοιχα όρια αγορών του 2017 πριν λίγες μέρες (συνολικά 118 εκ ευρώ), και θα ξαναδοθούν και άλλα ως 31/12 αν χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινούν τα αναδρομικά κουρέματα στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών! Πόσα θα χάσουν

«Κόφτης» ακόμη και σε απαραίτητες εξετάσεις στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Ανησυχία στους επικουρικούς γιατρούς για πληρωμές και εφημερίες! Τι θα γίνει με τις παρατάσεις των συμβάσεων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button