ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Και οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ στον αγώνα κατά του ασφαλιστικού!

Ενδεικτικό είναι ότι και η Ένωση Ιατρών-ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) στηρίζει τις κινητοποιήσεις του κλάδου και αναγγέλλει την ενεργό συμμετοχή των συμβεβλημένων ιατρών της Θεσσαλονίκης στη στάση εργασίας 11:00 – 15:00 πμ σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου που προκήρυξε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα 12.00 π.μ. Πρόκειται όμως μόνο για την έναρξη των κινητοποιήσεων.

«Καλούμε τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν ενεργά στην πορεία διαμαρτυρίας, δίνοντας δυναμικό παρών» σημειώνει η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου.

Εκτός αυτού όμως η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε o Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Επίσης θα συμμετάσχει στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016 ενώ την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 θα υπάρξει προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων.

Ταυτόχρονα θα υπάρξει αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2016.
Επίσης θα γίνει προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και τη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016.

«Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργεί στην πράξη, τα όποια έσοδα από τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ. Καλούμε τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων» υπογραμμίζει η κ.Άννα Μαστοράκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Ποιες ειδικότητες μένουν εκτός

Σχετικά Άρθρα

Back to top button