Health Report ΠαρασκήνιαΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Και πρώην γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ κατά της απόφασης του υπ.Υγείας να ακυρώσει τις εκλογές του ΠΙΣ!

Για αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απόφαση του υπουργείου υγείας, να ακυρώσει τις εκλογές της 3/3/2019 και να διορίσει το παλαιό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κάνουν λόγο τα μέλη του Αγωνιστικού Κινήματος Γιατρών του ΠΙΣ που εξελέγησαν με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράταξη εξακοντίζει κατηγορίες κατά του υπουργού Υγείας ο οποίος όπως λένε με εντολή του σκοπεύει να διεξαχθούν νέες εκλογές την ώρα που μόλις 6 μέλη του προηγούμενου ΔΣ συμμετείχαν στη διαδικασία. Διαβάστε ΕΔΩ τι καταγγέλλει το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ: «ΠΙΣ: Εισβολή και κατάληψη από ομάδα 6 ατόμων! Τι καταγγέλλει το εκλεγμένο ΔΣ»

Τα μέλη του Αγωνιστικού Κινήματος Γιατρών του ΠΙΣ αναφέρουν: «Το ¨συμβούλιο¨ της Παρασκευής πήρε μια απόφαση , που παραπέμπει σε καθεστώτα επαίσχυντα.
Είναι πλέον φανερό ότι ο δρόμος για αποκατάσταση του κύρους του ΠΙΣ θα είναι χρονοβόρος και κρύβει πολλές εκπλήξεις».

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της παράταξης που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απόφαση του υπουργείου υγείας, να ακυρώσει τις εκλογές της 3/3/2019 και να διορίσει το παλαιό Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, με την εντολή να διενεργήσει νέες εκλογές, εμπλουτίστηκε πολιτικά την Παρασκευή 17/5/2019 με νέα απόφαση έξι (6) μόνο παρόντων μελών από το προηγούμενο 15μελές συμβούλιο. Το ¨συμβούλιο¨ της Παρασκευής πήρε μια απόφαση , που παραπέμπει σε καθεστώτα επαίσχυντα.
Είναι πλέον φανερό ότι ο δρόμος για αποκατάσταση του κύρους του ΠΙΣ θα είναι χρονοβόρος και κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Η παράταξη της δεξιάς-ΔΗΚΙ τραυμάτισε τη διαδικασία των εκλογών της 3ης Μαρτίου με την εσωτερική της αντιδημοκρατική συμπεριφορά και το υπουργείο υγείας την αποτέλειωσε , ως εκλογοδικείο.

Την πολιτική και ιδεολογική αυτή απόφαση του υπουργείου, ενίσχυσαν με συνέπεια 6 παρόντα μέλη (Μέτωπο, κομμάτι ΔΗΚΙ και ΑΠΚΙ ) από τα 15 του διορισμένου συμβουλίου, μετά από νομική γνωμοδότηση, η οποία ουσιαστικά δεν είχε αντίκρυσμα και ήταν άκυρη, γιατί εκτός από την εύλογη αμφισβήτηση της νομικά, ο νομικός σύμβουλος την ΠΙΣ αμέσως την απέσυρε.

Καλούμε τον υπουργό υγείας να αναλογιστεί τις πολιτικές του ευθύνες, γιατί οι εντολοδόχοι του (οι 6) τον εκθέτουν και ηθικά , εκτός από πολιτικά. Έξι(6) στους Δεκαπέντε(15) , δεν μπορούν να συνεδριάσουν, ούτε να εκλέξουν πρόεδρο, ούτε να προκηρύξουν εκλογές. Αν ο υπουργός επιθυμεί να «ηθικοποιήσει» τις εκλογές , θα έπραττε διαφορετικά. Θα σεβόταν το θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης. Δεν θα τον υποκαθιστούσε.

Οι συνέπειες της απουσίας του ΠΙΣ από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης η οποία ακάθεκτη πλέον χωρίς αντίλογο και αντίσταση, θα ενισχύσει τη μετανάστευση των νέων γιατρών, θα κλείσει τα μικρά ιδιωτικά εργαστήρια και θα υποβαθμίσει το δημόσιο σύστημα. Ο μεγαλοϊδιωτικός τομέας στην υγεία θα κυριαρχίσει πλήρως και οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε επαγρύπνηση και σε διαρκή αγώνα

-ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΙΣ
-ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
-ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close