Ειδήσεις Υγείας

Κακοσμία ποδιών: Tips για να απαλλαγείτε μια και έξω

Μάλιστα είναι ένα πρόβλημα το οποίος φέρνει όχι μόνο σε δύσκολη θέση αλλά και σε έντονη αμηχανία άνδρες και γυναίκες. Αν θέλετε να απαλλαγείτε μια και έξω από το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα
Η κύρια αιτία που εμφανίζεται το πρόβλημα αυτό αποτελεί κυρίως ο ιδρώτας που παράγεται σε μεγαλύτερες ποσότητες εξαιτίας της ζέστης.
Μάθετε τι να κάνετε για να απαλλαγείτε με διαδικασίες εξπρές από τη δυσοσμία των ποδιών.

Υλικό παπουτσιών

Η δυσοσμία των ποδιών επιδεινώνεται όταν τα παπούτσια δεν είναι κατασκευασμένα από κάποιο ποιοτικό υλικό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε όταν αγοράζετε παπούτσια είναι να δίνετε ιδιαίτερη σημασία από τιο υλικό το οποίο είναι κατασκευασμένα.

Σχολαστικό πλύσιμο

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού είναι να μην παραλείπετε τα πλένετε τα πόδια σας κάθε μέρα. Φροντίστε να τα στεγνώνετε καλά και ιδιαίτερα την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα. Επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε την υγρασία ανάμεσα στα δάχτυλα είναι να χρησιμοποιήστε ταλκ.

Αφήστε τα να αναπνεύσουν
Στην περίπτωση που φοράτε κλειστά παπούτσια κυρίως το καλοκαίρι , προτιμήστε τη μια μέρα να φοράτε κλειστά και την άλλη ανοιχτά ώστε τα πόδια να αναπνέουν.

Αποσμητικό ποδιών
Αν παρόλο αυτά τα πόδια σας εξακολουθούν να μυρίζουν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά αποσμητικά ποδιών τα οποία μπορεί να σας απαλλάξουν από το πρόβλημα.

Φοράτε κάλτσες
Στην περίπτωση που φοράτε κλειστά παπούτσια την εποχή αυτή που κάνει ζέστη αλλά και όλη την διάρκεια του καλοκαιριού μη ξεχνάτε να φοράτε και κάλτσες οι οποίες απορροφούν τον ιδρώτα και σας απαλλάσσουν από την έντονη κακοσμία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button