Ειδήσεις Υγείας

Κακοσμία στόματος: Για ποιες παθήσεις αποτελεί κοινό σύμπτωμα;

Οι αιτίες που την πυροδοτούν δεν είναι πάντα “αθώες” όπως η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών αλλά μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα κάποιας υποκείμενης πάθησης.

Διαβήτης

 

 

 

 

 

 

 

Η ελλιπής παραγωγή ινσουλίνης έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη καύση λίπους (κετοξέωση). Κατά τη διαδικασία αυτή παράγονται χημικές ουσίες που αλλοιώνουν τη μυρωδιά της αναπνοής.

Προβλήμα στο συκώτι

 

 

 

 

 

 

Η κακοσμία του στόματος αποτελεί πρώιμη ένδειξη των προβλημάτων στο συκώτι και εμφανίζεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων πριν από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά συμπτώματα.

Νεφρική ανεπάρκεια

 

 

 

 

 

 

Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά τότε προκαλείται ξηροστομία αλλά και αλλοίωση της γεύσης. Η νεφρική ανεπάρκεια Οι παράγοντες αυτοί συμβάλλουν στην εκδήλωση της χαλίτωσης (κακοσμία στόματος), καθώς δεν παράγεται αρκετό σάλιο ώστε να προληφθεί η εξάπλωση των βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.

Ουλίτιδα

 

 

 

 

 

 

 

Τόσο η ουλίτιδα όσο και περιοδοντίτιδα εκδηλώνονται με τη δυσάρεστη αναπνοή, λόγω της συσσώρευσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η κακοσμία του στόματος στην περίπτωση αυτή οφείλεται στις ποσότητες οξέων που παλινδρομούν από το στομάχι στον οισοφάγο και τη στοματική κοιλότητα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button