Ειδήσεις Υγείας

Καλή χοληστερίνη HDL: Πως θα την αυξήσετε με φυσικό τρόπο

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, η HDL θεωρείται «καλή» επειδή βοηθά να απομακρυνθεί η «κακή» χοληστερίνη LDL από τις αρτηρίες. Η λεγόμενη ως και καλή  HDL μεταφέρει την LDL προς το συκώτι, όπου μπορεί να διασπαστεί και στη συνέχεια να απομακρυνθεί από το σώμα.

Μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδά της αρκεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε

Ασκηθείτε

Tρία ή τέσσερα 30λεπτα ήπια προγράμματα οποιασδήποτε αεροβικής δραστηριότητας την εβδομάδα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά όχι μόνο στη διατήρηση της καλής φυσικής σας κατάστασης, αλλά και στην αύξηση των επιπέδων της HDL.

Χάστε βάρος

Η απώλεια βάρους μπορεί να συνδυαστεί με την άσκηση και τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, που επίσης βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων της HDL.
με την υιοθέτηση του μοντέλου της παραδοσιακής ελληνικής δίαιτας (γενικά λιτή διατροφή με περισσότερα λαχανικά, χόρτα και φρούτα, αρκετά δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια και ψάρια, λιγότερο κρέας, γλυκά και επεξεργασμένες τροφές)

Ναι στη μαύρη μπύρα

Aν και γενικά το αλκοόλ φαίνεται πως βοηθά στην αύξηση της HDL, τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη μαύρη μπίρα και το κόκκινο κρασί σάς δίνουν έναν επιπλέον λόγο για να τα προτιμήσετε.

Ναι στο ελαιόλαδο

Η κατανάλωση ελαιόλαδου φαίνεται πως συμβάλλει στη μείωση της LDL.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button