ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Καμπάνα» από 5000-7000 ευρώ σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Πλέον τα κουρέματα φθάνουν και τα 1000 με 2000 ευρώ ενώ υπάρχουν και συνδικαλιστές που είδαν τα ποσά να μειώνονται με τη μορφή των προστίμων κατά 5000 έως και 7000 ευρώ.

Αιτία στις περισσότερες περιπτώσεις το ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου γίνονται οι εκκαθαρίσεις για χρήματα που διεκδικούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, το οποίο όπως φαίνεται παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες.

Είναι ενδεικτικό όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ότι σε πολλές περιπτώσεις το ηλεκτρονικό σύστημα εξαιτίας τεχνικής αστοχίας, δεν μπορεί καν να ανοίξει αρχεία σκαναρισμένα με τα παραστατικά που στέλνουν οι γιατροί. Αποτέλεσμα είναι όμως την τεχνική αυτή αστοχία να την πληρώνει ο κλάδος καθώς αυτομάτως κόβονται τα ποσά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πρόστιμα και τα κουρέματα «πέφτουν» για παραπεμπτικά λίγων ευρώ, αφού η αναλογία του κουρέματος γίνεται στο σύνολο του ποσού που διεκδικεί ένας γιατρός. Πολλοί συνδικαλιστές καταγγέλλουν στο HealthReport.gr ότι αυτή η τακτική δεν ακολουθείται σε καμία χώρα του κόσμου.

Αντίστοιχα το προσωπικό που φαίνεται να κάνει τις εκκαθαρίσεις θεωρείται λιγοστό για να βάλει τάξη σε παραστατικά 5000 συμβεβλημένων γιατρών και αμέτρητων ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και άλλων παρόχων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν εμπλέκονται περισσότεροι από 20 άνθρωποι όταν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες που είχαν αναλάβει νωρίτερα το ίδιο έργο, είχαν προσωπικό 200 και 300 ατόμων με πολλούς γιατρούς οι οποίοι έκριναν και τις ιατρικές πράξεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μέχρι σήμερα εκκαθάριση στα παλιά χρέη και το περιβόητο «χαρτοβασίλειο» με τις αμέτρητες κούτες, έγινε ουσιαστικά μόνο στην περιφερειακή διεύθυνση του Πειραιά ενώ στις υπόλοιπες διευθύνσεις εξακολουθεί να επικρατεί το χάος.

Οι γιατροί πάντως που για άλλη μία φορά παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Φεβρουάριο και πολλοί ακόμη και για τον Ιανουάριο, σκοπεύουν να ξεκινήσουν την επίσχεσή τους στις αρχές Ιουλίου. Δείτε ΕΔΩ τους …απλήρωτους: “Και απλήρωτοι και κουρεμένοι οι εργαστηριακοί γιατροί! Τι θα κάνει ο ΕΟΠΥΥ”

Να σημειωθεί πάντως πως την τελευταία φορά που η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είχε προαναγγείλει επίσχεσης εργασίας των γιατρών προς τον Οργανισμό, ξάφνου βρέθηκαν κάποια χρήματα στο …άψε σβήσε για να πληρωθούν έστω οι κλινικοί γιατροί τον μήνα Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται τα «crash test» για δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες Υγείας με εντολή τρόικας!

Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Όλα τα ονόματα, οι αμοιβές και οι χορηγίες γιατρών από φαρμακευτική! Όλος ο κατάλογος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button