ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Κανονικά οι πληρωμές στους φαρμακοποιούς! Η φημολογία και οι διαβεβαιώσεις

Η φημολογία έλεγε πως ο ΕΟΠΥΥ θα υποχρεωθεί να σταματήσει τις πληρωμές στον κλάδο επειδή θα περιορισθεί δραστικά για τους επόμενους μήνες το κονδύλι που απευθύνεται στα φαρμακεία ώστε να μπορούν να καλυφθούν άλλες ανάγκες της χώρας αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που δε θεώρησαν τυχαία την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστα Λουράντο με μηνύματα προς την κυβέρνηση πως θα πρέπει να τηρήσει τα όσα έχει υποσχεθεί.

Ο Κώστας Λουράντος
Ο Κώστας Λουράντος

Ωστόσο πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ διαβεβαιώνει όσα στελέχη απευθύνουν αυτό το ερώτημα, πως οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν κανονικά μέχρι το τέλος του μήνα για τον Δεκέμβριο, όπως ακριβώς είχε προγραμματισθεί και δε θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους.

Άλλωστε είναι γνωστό πως τόσο η νυν κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες φροντίζουν να καταβάλουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα χρήματα στον κλάδο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα των φαρμακοποιών σε σύγκριση με άλλους κλάδους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button