Ειδήσεις Υγείας

Καούρα στο στομάχι: Οι τροφές που θα σε ανακουφίσουν

Ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες άνθρωποι είτε τρώνε μεγάλες ποσότητες είτε μικρές είναι οι καούρες στο στομάχι.

Όπως επισημαίνει ο γενικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος όταν τα επεισόδια της καούρας εμφανίζονται πάνω από δυο φορές την εβδομάδα τότε διαταράσσεται η καθημερινότητα και δεν πρέπει να αφεθεί αδιάγνωστη η αιτία που την προκαλεί.

«Σημεία που πρέπει να σας στρέψουν σε αναζήτηση ιατρικής βοήθειας είναι η επιμονή της καούρας παρά τη χρήση φαρμάκων, η δυσκαταποσία, η επαναλαμβανόμενη ναυτία ή τάση εμέτου, αλλά και η απώλεια βάρους ή η έλλειψη όρεξης», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τι να κάνετε

Πάντως για να αποφύγετε τις καούρες στο στομάχι καλό είναι να προσέχετε τι τρώτε προκειμένου να μην έχετε περαιτέρω προβλήματα.

Δείτε ποιες τροφές να εντάξετε στη διατροφή σας για να ανακουφιστείτε άμεσα από τις καούρες.

Μειώστε όσα σας πειράζουν

Περιορίστε όσο το δυνατό περισσότερο τη ζάχαρη, το αλκοόλ, την καφεΐνη, το κρέας και τα αυγά για λίγο καιρό. Καλό είναι να περιορίσετε, τη ζάχαρη και το αλκοόλ αν παρουσιάζετε οποιοδήποτε στομαχικό πρόβλημα.

Ναι στους χυμούς λαχανικών

Ο χυμός λαχανικών, απαλύνει τον στομαχόπονο και είναι πλούσιος σε θρεπτικά στοιχεία όπως ένζυμα, μαγνήσιο, σίδηρο, χλωροφύλλη, κάλιο και βιταμίνες που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην καλύτερη δυνατή χώνεψη των τροφών.

Πίνετε από λίγο χυμό λαχανικών αρκετές φορές μέσα στην ημέρα και το πεπτικό σας σύστημα θα πάρει αμέσως τα πάνω του.

 Μηλόξιδο

Προτιμήστε βιολογικό μηλόξιδο για θρεπτικότερα αποτελέσματα, ενώ μπορείτε είναι πίνετε είτε ένα κουταλάκι σκέτο, είτε διαλυμένο σε νερό ή κάποιο άλλο ρόφημα, μετά από κάθε γεύμα που πιστεύετε θα σας προκαλέσει ενόχληση.

 

 

 

 

 

Λεμόνια

Τα λεμόνια εκτός από βιταμίνη C, περιέχουν πολλά ένζυμα, εμποδίζουν την ανάπτυξη φλεγμονών και εκτός των άλλων, ενισχύει την παραγωγή του υδροχλωρικού οξέος, ρίχνοντας έτσι την οξύτητά του (στομαχιού) και βοηθώντας στη χώνεψη.

Μπανάνες

Και οι μπανάνες, κάνουν πολύ καλό σε ένα όξινο στομαχικό περιβάλλον, καθώς καλύπτουν με φυσικό τρόπο τα τοιχώματα του στομάχου. Επίσης περιέχουν, κάλιο, το οποίο επίσης βοηθά στη χώνεψη, αποτρέπει τις φλεγμονές και καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες.

Φυλλώδη λαχανικά

Τα λαχανικά με φύλλα, όπως το σπανάκι, τα σέσκουλα, το λάχανο, η ρόκα και το μαρούλι, είναι μερικές από τις πιο αλκαλικές τροφές της φύσης και δεδομένου ότι είναι πλούσια σε χλωροφύλλη, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της οξύτητας, κάνουν πολύ καλό στο στομάχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γουργουρίζει το στομάχι σας; Μυστικά υγείας για να το σταματήσετε!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button