Πολιτική Υγείας

Καπνός το «25ευρω» στα νοσοκομεία! Το μεγάλο άδειασμα Άδωνι

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να βρουν τη χρυσή τομή για το «25ευρω» στα νοσοκομεία, που έχει κάνει την κυβερνητική συνοχή να τρέμει επικίνδυνα. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου που θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα ο Άδωνις Γεωργιάδης θα συναντηθεί το απόγευμα της Τρίτης με τα στελέχη του τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα θέσουν ισοδύναμα μέτρα στον Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να απαλλαγούν οι άνεργοι και ανασφάλιστοι από το χαράτσι. Αυτό που εξετάζεται είναι μπει άλλο χαράτσι 1 ευρώ στα παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους ασφαλισμένους. Κάτι με το οποίο συμφωνεί ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ούτως ή άλλως έχει υιοθετήσει το αντίστοιχο χαράτσι και στις συνταγές των φαρμάκων.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι τα δύο κόμματα βγαίνουν…μπροστά με αφορμή το χαράτσι προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές. Εξ ου και ο Άδωνις Γεωργιάδης δε συζητά προς στιγμήν την κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ αλλά μόνο την αύξηση των πολιτών που θα εξαιρεθούν από αυτό. Αποτελεί άλλωστε κυβερνητική γραμμή του Αντώνη Σαμαρά το χαράτσι να διατηρηθεί, παρότι η τρόικα δε θα είχε πρόβλημα να αντικατασταθεί με άλλα ισοδύναμα μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button