Ειδήσεις Υγείας

Καρκίνος ενδομητρίου: Τα πέντε ένοχα συμπτώματα (εικόνες)

Ο καρκίνος του ενδομητρίου είναι ο τέταρτος πιο κοινός καρκίνος στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και των πνευμόνων. Προσβάλλει συνήθως τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και γίνεται πιο θανατηφόρος όσο αυξάνει η ηλικία. Τα κακά νέα είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση η οποία εντοπίζει τον καρκίνο του ενδομητρίου.

Την ίδια στιγμή το τεστ Παπανικολάου δεν είναι αρκετό αλλά απαιτείται να γίνει βιοψία του ενδομητρίου ή λήψη δείγματος κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας γνωστής ως διαστολή και απόξεση.

Δείτε ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια ώστε να συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό.

Κολπική αιμορραγία

 

 

 

 

 

Είναι το πιο κοινό σημάδι του καρκίνου του ενδομητρίου, καθώς εκδηλώνεται στο 90% των περιπτώσεων. Εάν είστε στο στάδιο μετά την εμμηνόπαυση είναι μη φυσιολογικό σύμπτωμα που πρέπει να διερευνηθεί.

Περίεργες εκκρίσεις

 

 

 

 

 

Οι κολπικές εκκρίσεις που η ποσότητα ή το χρώμα τους είναι ασυνήθιστες καλό είναι να το ελέγξετε. Στην περίπτωση που βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση, φυσιολογικά οι εκκρίσεις σταματούν εντελώς.

Πόνος στην πύελο

 

 

 

 

 

Ο πόνος δεν αποτελεί κοινό σύμπτωμα του καρκίνου του ενδομητρίου. Αν όμως υπάρχει διόγκωση της μήτρας λόγω του καρκίνου είναι πιθανό να πονάτε ή να έχετε κράμπες στην περιοχή της πυέλου.

Συχνές επισκέψεις στη τουαλέτα

 

 

 

 

 

Η πίεση, που ασκείται στην πύελο λόγω της πάθησης μπορεί να είναι η αιτία των συχνών επισκέψεων στην τουαλέτα.

 Απώλεια βάρους

 

 

 

 

 

 

Η απώλεια βάρους είναι σπάνια και όταν συμβαίνει αποτελεί ένδειξη ότι ο καρκίνος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Ωστόσο στην περίπτωση που έχετε και άλλα γυναικολογικά συμπτώματα, πρέπει να δείτε γιατρό επειγόντως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άφθες στο στόμα: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button