Ειδήσεις Υγείας

Καρκίνος μαστού στους άνδρες: Ποια είναι τα συμπτώματα SOS

Σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), εκδηλώνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, αλλά μπορεί να επηρεάσει και τους νέους.

Αν και θωρείται σπάνιος πιο σπάνιος δεν σημαίνει ότι οι άνδρες δεν πρέπει να είναι ενημωμένοι για τα συμπτώματα με τα οποία εμφανίζεται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Μ. Βρετανία 340 άνδρες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο του μαστού, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για τις γυναίκες φτάνεις τις 60.000.

Δείτε  ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν τους άνδρες!

Ογκίδιο στον μαστό

Σύμφωνα με το NHS, τα κακοήθη ογκίδια μαστού εμφανίζονται συνήθως στο ένα μόνο στήθος, αναπτύσσονται κάτω ή γύρω από την θηλή και είναι συνήθως ανώδυνα. Συνήθως είναι ακίνητα μέσα στο στήθος και με ανώμαλη επιφάνεια, τα οποία θα μεγαλώνουν σε όγκο με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, ένα ογκίδιο στο στήθος ενός άντρα δεν είναι πάντα σημάδι καρκίνου, αλλά  κάποια κύστη η λίπωμα. Σε κάθε περίπτωση, αν εντοπίσετε ένα τέτοιο σημάδι στο στήθος σας, ενημερώστε τον γιατρό σας.

Ανεστραμμένη θηλή

Σύμφωνα με το NHS, μια θηλή που στρέφεται προς τα μέσα είναι ένα σημάδι. Μάλιστα ο καρκίνος του μαστού εκδηλώνεται με αυτό το σημάδια πολλές φορές και στις γυναίκες.

Εξάνθημα

Μια πληγή, ή εξάνθημα γύρω από τη θηλή που δεν υποχωρεί είναι ένα σημάδι το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί από γιατρό.

Έκκριση υγρού από την θηλή

Αν βγαίνει υγρό από τη θηλή που ίσως περιέχει και αίμα, μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με το NHS.

Πρήξιμο (οίδημα)

Αν η θηλή, ή ο περιβάλλον ιστός γίνει σκληρός, κόκκινος ή διογκωμένος, τότε αυτό μπορεί επίσης να είναι ένας δείκτης για καρκίνο του μαστού.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button