Ειδήσεις Υγείας

Τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο παχέως εντέρου;

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να βάλετε στο πιάτο σας σήμερα κιόλας.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την ομαλή γαστρεντερική λειτουργία και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης πολύποδα που μπορεί αργότερα να εξελιχθεί σε καρκίνο.

Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προλαμβάνουν τις οξειδωτικές βλάβες που διευκολύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Πιπερόριζα (τζίντζερ)

Το τζίντζερ είναι ένα μπαχαρικό με αντιφλεγμονώδη δράση κι έτσι μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα στο παχύ έντερο.

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά του γιαουρτιού ενεργοποιούν το έντερο και διατηρούν την απαραίτητη ισορροπία στη μικροχλωρίδα του εντέρου.

Πράσινο τσάι

Σύμφωνα με μελέτες, το πράσινο τσάι μπορεί να προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων του παχέος εντέρου και του δέρματος.

Σκόρδο

Το σκόρδο, είναι τροφή πλούσια σε πολυφαινόλες και ενώσεις με βάση το θείο, οι οποίες θεωρείται ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου (κυρίως του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button