Ειδήσεις Υγείας

Καρκίνος προστάτη: Ποιες τροφές τον βλάπτουν σοβαρά;

Νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη.

Μάθετε ποιες είναι αυτές:

Τα κορεσμένα λιπαρά

Πολυετείς έρευνες, κατέληξαν στο συμπέρασμα  πως οι άνδρες που καταναλώνουν περισσότερα κορεσμένα λιπαρά αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν αυξημένα επίπεδα PSA.
Για το λόγο αυτό αντικαταστήσετε τα κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή σας με υγιεινά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά που υπάρχουν στα ψάρια, στους ξηρούς καρπούς και στο ελαιόλαδο.

Το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας

Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες τεκμηριώνουν ότι  όσοι άνδρες ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε κόκκινο κρέας μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη αφού περιέχει ετεροκυκλικές αμίνες, που είναι καρκινογόνα στοιχεία.

Τα γαλακτοκομικά και ασβέστιο

Μελέτη του  Παγκόσμιου Κέντρου Έρευνας για τον καρκίνο έδειξε πως η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών μπορεί να αυξήσει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του προστάτη
Μετά από αυτή την ανακάλυψη οι ειδικοί προτείνουν οι άνδρες  να καταναλώνουν γαλακτομικά με λίγα λιπαρά.

Τα ποτά

Μπορεί  ένα δυο ποτηράκια κόκκινου κρασιού να κάνουν καλό στην  καρδιά αλλά το υπερβολικό αλκοόλ μπορεί  να προκαλέσει καρκίνο του προστάτη.
Σε μια έρευνα που χρησιμοποίησε στοιχεία από περισσότερους από 10.000 άνδρες, ανακαλύφθηκε πως όσοι έπιναν περισσότερα από  τέσσερα ποτήρια αλκοόλ ημερησίως είχαν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκρεατίτιδα: Μην αγνοήσετε ποτέ αυτά τα έξι συμπτώματα

Εμμηνόπαυση: Ποιες είναι οι πρώτες ενδείξεις;

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button