Ειδήσεις Υγείας

Καρκίνος στα νεφρά: Ποια είναι τα σημάδια που «χτυπάνε καμπανάκι»;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic η νόσος μπορεί να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί εγκαίρως. Όμως το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα συμπτώματα του καρκίνου στα νεφρά δεν είναι γνωστά στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Συμπτώματα

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα της πάθησης. Ωστόσο, τα κύρια σημάδια είναι:

Αίμα στα ούρα με συνέπεια να γίνονται  πιο σκούρα από το κανονικό ή να έχουν ένα κοκκινωπό χρώμα.
Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης ή στα πλευρά. Και ακριβώς κάτω από τα πλευρά είναι επίσης ένας δείκτης της νόσου.

Ένα εξόγκωμα, ή οίδημα στο πλευρό μπορεί επίσης να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο καρκίνος του νεφρού μπορεί να είναι πολύ μικρός για να τον ψηλαφίσετε.

 

 

 

 

 

 

Υπάρχουν και άλλα συμπτώματα της κατάστασης, αν και μερικά μπορεί να εκληφθούν αρχικά ως μολύνσεις στην ουροποιητική οδό, ή πέτρες στα νεφρά.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

Μεγάλη κόπωση
Απώλεια όρεξης
Επίμονη υπέρταση
Νυχτερινές εφιδρώσεις

Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν και από οστικό πόνο, ενώ οι άνδρες μπορεί να αντιληφθούν ένα πρήξιμο στα γεννετικά όργανα. Ο καρκίνος στα νεφρά μπορεί να προκαλέσει και πρησμένους αδένες στο λαιμό.

Αν πιστεύετε ότι έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας και να ακολουθήσετε τις δικές του οδηγίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καρκίνος του πνεύμονα: Τα σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button