Ειδήσεις Υγείας

Καρκίνος: Τα πέντε σημάδια που δεν πρέπει να αγνοείτε!

Ο καρκίνος όπως όλες και οι υπόλοιπες παθήσεις δίνει συμπτώματα, τα οποία είναι σημαντικό να μην τα αγνοούμε.

Βρετανική έρευνα, απέδειξε πως οι περισσότεροι δε δίνουν την προσοχή σε πόνους, αιμορραγίες και άλλα συμπτώματα, ενώ το ενδεχόμενο του καρκίνου δεν περνάει καν από το μυαλό τους, ενώ θα έπρεπε.
Μάθετε ποια είναι τα σημάδια του καρκίνου, που δεν πρέπει για κανένα λόγο να αγνοείτε.

Οιδήματα

Καλό είναι να μην αγνοείτε εξογκώματα και οιδήματα που μπορεί να παραπέμπουν σε καρκινικούς όγκους και να φροντίζετε να διαλύετε το συντομότερο δυνατό, τυχόν αμφιβολίες, κλείνοντας ραντεβού με τον οικογενειακό γιατρό. Δεν θα είναι απαραίτητα κάτι καρκινογόνο, αλλά είναι σίγουρα λάθος να το αγνοήσετε.

Βήχας και βραχνάδα

Ο βήχας που επιμένει είναι πιθανή ένδειξη καρκίνου του λάρυγγα, των πνευμόνων, του θυρεοειδούς ή ακόμα και λεμφώματος. Επισκεφτείτε το γιατρό σας, στην περίπτωση, που ο βήχας δεν περνά με τίποτα.

Αλλαγές στη λειτουργία του εντέρου

Αλλαγές στη λειτουργία του εντέρου αν δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας πιο ιδιαίτερης τροφής που φάγατε, αλλά συμβαίνει συχνά και δε μοιάζει να υποχωρεί, είναι ένα πιθανό σημάδι, καρκίνου του παχέος εντέρου και καλό θα ήταν να το κοιτάξετε.

Αλλαγές στη λειτουργία της ουροδόχου κύστης

Δεδομένου ότι οι ουρολοιμώξεις είναι μια πάθηση που συχνά ταλαιπωρεί τις γυναίκες, δεν είναι δύσκολο να ερμηνεύσουμε λάθος και να υποτιμήσουμε τα συμπτώματα, όπως είναι η αιματουρία, η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο πόνος κατά την ούρηση.

Καλό θα ήταν λοιπόν, συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν επιμόνως να σιγουρεύεστε, ότι δεν σημαίνουν καρκίνο στην κύστη, το νεφρό ή τον προστάτη, κλείνοντας μια συνάντηση με το γιατρό σας.

Ανεξήγητος πόνος

Ο έντονος πόνος, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, είναι ένα σημάδι για τον οργανισμό να μας δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ αυτό το «κάτι» μπορεί, φυσικά, να είναι το οτιδήποτε. Η δε Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία συμβουλεύει πως ο πόνος, που τελικά είναι καρκίνος, σημαίνει ότι η νόσος έχει εξαπλωθεί και το ραντεβού με το γιατρό θα πρέπει να είναι άμεσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διώξτε τις αλλεργίες από τα μάτια! Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button