Ειδήσεις Υγείας

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Ποιες είναι οι απαγορευμένες τροφές;

Υπολογίζεται ότι η νόσος «σκοτώνει» παγκοσμίως 608.000 άτομα, καθιστώντας τον την μορφή καρκίνου με τους περισσότερους θανάτου. Όμως τα κρούσματα καρκίνο παχέος εντέρου μπορεί να μειωθούν επισημαίνουν οι ειδικοί αλλάζοντας τον τρόπο ζωής.

Οι κύριοι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εκδήλωση του καρκίνου παχέος εντέρου είναι η κατανάλωση φαγητών με πολλά λιπαρά και θερμίδες, το κάπνισμα και η έλλειψη γυμναστικής.

 

 

 

 

 

 

Και για του λόγου του αληθές μία νέα επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών Γουάιτχεντ και το Ινστιτούτο Αντικαρκινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, ανακάλυψε ότι, η διατροφή με υψηλά λιπαρά καθιστά τα κύτταρα της εσωτερικής επιφάνειας (επιθήλιου) του εντέρου πιο επιρρεπή στο να γίνουν καρκινικά.

Στο σημείο αυτό οι ειδικοί συστήνουν να βάζετε στο πιάτο σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Όχι στα αλλαντικά

Άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, τεκμηρίωσε ότι τα αλλαντικά επιβαρύνουν δύο φορές περισσότερο την εντερική υγεία σε σχέση με το μαγειρεμένο κρέας.

Όχι στο κόκκινο κρέας

Προσοχή στις ποσότητες του κόκκινου κρέατος που καταναλώνετε.
Οι ειδικοί συνιστούν να αντικαταστήστε το κόκκινο κρέας με το ψάρι και να το καταναλώνετε όσο πιο συχνά μπορείτε!

Αλκοόλ με μέτρο

Αν και σε μικρές ποσότητες είναι ευεργετικό τα πολλά ποτηράκια παραπάνω μπορεί να επιβαρύνουν την εντερική υγεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button