Ειδήσεις Υγείας

Καρκίνος του πνεύμονα: Τα σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε!

Σύμφωνα με τους ειδικούς mayo clinic εκτός από τον πόνο στο στήθος υπάρχουν και άλλα σημάδια τα οποία πρέπει να γνωρίζετε είτε είστε καπνιστές είτε όχι.

Παρατεταμένος βήχας
Η πλειοψηφία των ανθρώπων με καρκίνο του πνεύμονα έχουν βήχα, ο οποίος κάποιες φορές έχει και αίμα. Επίσης  ο ξηρός βήχας που επιμένει σημαίνει ότι πρέπει να υποβληθείτε σε ιατρικό έλεγχο.

Απώλεια βάρους

Αν παρατηρείτε ότι χάνετε βάρος χωρίς να έχετε κάνει αλλαγές στη διατροφή ή τη σωματική σας δραστηριότητα, καλό είναι να απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό σας.

Πόνοι στα οστά

Εάν ο καρκίνος του πνεύμονα έχει εξαπλωθεί και σε άλλα όργανα του σώματός σας, είναι πιθανό να αισθάνεστε πόνο στα οστά ή τις αρθρώσεις.

Πρήξιμο στο λαιμό και το πρόσωπο

Όταν ο όγκος στον πνεύμονα ασκεί πίεση στην άνω κοίλη φλέβα, τη μεγάλη φλέβα που μεταφέρει το αίμα από το κεφάλι και τα χέρια στην καρδιά, μπορεί να παρατηρήσετε πρήξιμο στο λαιμό και το πρόσωπο.

Υπερβολική κόπωση

Περίπου στο 80% των περιπτώσεων καρκίνου, οι ασθενείς νιώθουν μια εξαντλητική κούραση και το μόνο που θέλουν είναι να μένουν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι.

Μυϊκή αδυναμία

Ο καρκίνος του πνεύμονα προσβάλλει τα όργανα αλλά και τους μύες του σώματος. Οι πάσχοντες αδυνατούν ακόμη και να σηκωθούν από την καρέκλα, ενώ νιώθουν επίσης αδυναμία στους ώμους, τα χέρια και τα πόδια.

Υψηλά επίπεδα ασβεστίου

Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των ανόργανων συστατικών στο σώμα σας. Αν παρατηρήσετε συμπτώματα όπως η συχνοουρία, η υπερβολική δίψα, η δυσκοιλιότητα, η ναυτία, ο πόνος στην κοιλιά και η ζάλη που συνυπάρχουν με υψηλά επίπεδα ασβεστίου, απευθυνθείτε στον γιατρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βελονισμός: Βοηθάει ή όχι στη διακοπή του καπνίσματος;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button