ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κατάληψη γιατρών στο υπ.Εργασίας! “Αποσύρετε τώρα το ασφαλιστικό”! (ΦΩΤΟ)

Κατάληψη στα γραφεία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας δεκάδες γιατροί της Αθήνας.
Οι γιατροί που πραγματοποιούν 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους μετά από κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, έκαναν συγκέντρωση το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας, περιμένοντας τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

γιατροί κατάληψη1

Ωστόσο λόγω της συνάντησης που είχε ο κ.Κατρούγκαλος στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό δεν παρέστη στο υπουργείο για να συναντήσει τους γιατρούς. Γεγονός που εξαγρίωσε τον κλάδο.
Έτσι οι γιατροί άρχισαν να ανεβαίνουν τα σκαλιά του υπουργείου κάνοντας κατάληψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και στο γραφείο του υπουργού Εργασίας.

Ο ξεσηκωμός της…γραβάτας

Είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί σύσσωμοι αντιτίθενται σε νομοσχέδιο κυβέρνησης αφού στις κινητοποιήσεις του κλάδου συμμετέχουν τόσο οι ιδιώτες (ΙΣΑ) όσο και οι νοσοκομειακοί Γιατροί (ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ) αλλά και οι γιατροί του ΠΕΔΥ.

γιατροί κατάληψη2

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης μίλησε για νομοσχέδιο ταφόπλακα που θα οδηγήσει χιλιάδες νέους επιστήμονες εκτός χώρας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ Παναγιώτης Παπανικολάου έκανε λόγο για Αρμαγεδδώνα που θα σαρώσει το επάγγελμα των γιατρών. Υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου θα πρέπει να αποσυρθεί στο σύνολό του και να ξεκινήσει ο διάλογος από την αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Ποιες ειδικότητες μένουν εκτός

Σχετικά Άρθρα

Back to top button