Ειδήσεις ΥγείαςΠαιδί

Απίστευτο: Γιατροί κατέψυξαν ορχικό ιστό 9χρονου

Η χημειοθεραπεία και ακτινοβολία που κάνει για να θεραπευθεί το παιδί, επηρεάζει την γονιμότητά του και είναι πολύ πιθανό να έχει προβλήματα υπογονιμότητας όταν μεγαλώσει.

Πλέον ο  Νέιθαν Κρόφορντ έχει 80% πιθανότητες να καταφέρει να αποκτήσει παιδί όταν μεγαλώσει, σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου John Radcliffe στην Οξφόρδη, που αποφάσισαν να καταψύξουν ορχικό ιστό του αγοριού, τον οποίο θα μεταμοσχεύσουν και πάλι στο αγόρι όταν θα έχει φθάσει στην εφηβεία.

Ο ορχικός ιστός που έχει καταψυχθεί θα επαναμεταμοσχευθεί στον Νέιθαν όταν θα είναι έφηβος ώστε να αρχίσει να παράγει  σπερματοζωάρια.

Η διαδικασία λήψης του ορχικού ιστού διήρκεσε μόλις μισή ώρα και 48 ώρες αργότερα το παιδί είχε επιστρέψει στο σπίτι του.

Η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστες φορές και μέχρι στιγμής δεν έχει γεννηθεί παιδί μετά τη μεταμόσχευση κατεψυγμένου ορχικού ιστού που έχει ληφθεί από παιδί. Οι Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν περίπου 80% πιθανότητες να είναι επιτυχής η επαναμεταμόσχευση και λειτουργία του ορχικού ιστού, ώστε να καταφέρει ο Νέιθαν να γίνει πατέρας όταν μεγαλώσει.

Μία παρόμοια μέθοδος  είχε απόλυτη επιτυχία στην περίπτωση μία γυναίκας στο Βέλγιο. Οι γιατροί της είχαν καταψύξει ωοθηκικό ιστό όταν ήταν κοριτσάκι, της τον μεταμόσχευσαν και πάλι όταν ήταν έφηβη και τελικά έγινε μητέρα πριν από λίγους μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button