ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Καταργείται το 1 ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων! Τι ανακοίνωσε ο υπ.Υγείας

Μετά από χρόνια εφαρμογής ενός ιδιότυπου “χαρατσιού” του 1 ευρώ ανά συνταγή, φαίνεται ότι παίρνει το δρόμο της κατάργησης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, “κάνουμε ένα σχέδιο τώρα, πρώτον σε πρώτη φάση πάμε να καταργήσουμε το 1 ευρώ ανά συνταγή που είναι μία μικρή αλλά νομίζω σημαντική επιβάρυνση για ανθρώπους που παίρνουν κάθε μήνα φάρμακα κλπ.”

Να σημειωθεί ότι για το χαράτσι του 1 ευρώ ανά συνταγή είχαν διαμαρτυρηθεί από την πρώτη στιγμή οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας τονίζοντας πως πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα στους ασθενείς.

Ταυτόχρονα έρχονται αλλαγές και στη συμμετοχή των φαρμάκων για τους ασθενείς. Δείτε ΕΔΩ πως θα γίνει η μείωση και σε ποιους: “Μειώνεται η συμμετοχή για την αγορά φαρμάκων! Τι σχεδιάζεται”

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, προγραμματίζεται μία ελάφρυνση στη συμμετοχή με βάση εισοδηματικά κριτήρια και με βάση κριτήρια χρονιότητας στη λήψη φαρμάκων. Πρόκειται δηλαδή για ελάφρυνση των χρονίων πασχόντων που λαμβανουν φάρμακα επί σειρά ετών.

Κάλυψη και οδοντιάτρων

Όπως είχε γράψει το HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ξεκινά σταδιακά να καλύπτει και οδοντιατρικές υπηρεσίες μέσω του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Προς κάλυψη οι οδοντιατρικές υπηρεσίες από τον ΕΟΠΥΥ για τα παιδιά! Όλες οι πληροφορίες”

Για φέτος, πρώτη φορά, όπως επεσήμανε ο Αν.Ξανθόςκαλύπτουμε οδοντιατρική φροντίδα. Ο ΕΟΠΥΥ μέχρι τώρα δεν είχε συμβάσεις με ελευθεροεπαγγελματίες οδοντιάτρους. Φέτος θα βάλουμε περίπου 40 εκατομμύρια, ίσως και παραπάνω και θα μπορέσουμε να καλύψουμε πρόληψη και θεραπεία παιδικού πληθυσμού, οδοντιατρική φροντίδα που μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία”.

Να σημειωθεί ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει πρόσκληση προς ιδιώτες οδοντιάτρους ώστε να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και να παρέχουν υπηρεσίες σε πρώτη φάση στον παιδικό πληθυσμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button