ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Καταρρέει το νοσοκομείο Αγρινίου! Άδειες οι κλινικές από…γιατρούς και εργαζόμενους

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με το νέο έτος, αφού με βάση τους υπολογισμούς θα αποχωρήσουν κι άλλοι εργαζόμενοι.
Τα αμέτρητα αγκάθια της λειτουργίας του νοσοκομείου Αγρινίου ανέδειξαν γιατροί και εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο παρουσία τοπικών φορέων.

Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων οι μέρες που ακολουθούν θα είναι ακόμη πιο δύσκολες για το νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς στις αρχές του 2016, σαράντα νοσηλευτές, που ήρθαν από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής στο Νοσοκομείο Αγρινίου, θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Ήδη πάντως οι δυσλειτουργίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του νοσοκομείου αφού σύμφωνα με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους, λόγω έλλειψης προσωπικού η καρδιολογική κλινική τη μία μέρα λειτουργεί, την άλλη δεν λειτουργεί, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού βρίσκεται υπό κατάρρευση αφού το νοσηλευτικό προσωπικό συνεχώς μειώνεται και οι βάρδιες δεν καλύπτονται.

Το Σωματείο των Εργαζομένων επισημαίνει ότι έλαβε δεσμεύσεις από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι μετά τις εκλογές θα έρχονταν στο νοσοκομείο δέκα ιατροί, κάτι βέβαια που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Κώστας Μπακόπουλος (νευροχειρουργός), υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι αρκετές φορές δεν μπορούν να τηρηθούν ούτε καν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την αξιόπιστη λειτουργία των κλινικών, με τα προβλήματα να συσσωρεύονται συνεχώς. (Πηγή: http://redlineagrinio.gr/agrinio/7075-foreis-nosokomeio-ygeia)

Ο κ.Μπακόπουλος συμπλήρωσε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο από την προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών που εργάζονται σ’ αυτό.

Και οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι τραγικές αν αναλογιστεί κανείς ότι 24 θέσεις ειδικευμένων γιατρών είναι κενές από τις 86 που προβλέπει ο οργανισμός και 24 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών επίσης κενές από τις 50 θέσεις του οργανογράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νέο ηλεκτρονικό σύστημα στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Συνελήφθη μαιευτήρας με φακελάκι 600 ευρώ! Έρχεται ειδικό γραφείο καταγγελιών

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Οι οφειλές πνίγουν τους συμβεβλημένους ιατρούς! Απλήρωτοι και πάλι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button