ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Καταρρέουν οι προμηθευτές των νοσοκομείων!

Όπως σημειώνουν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.) αλλά και του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.):

«Με κατάπληξη πληροφορούμαστε ότι στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται ότι, από το προϊόν του πλειστηριασμού, θα έχουν προνομιακή ικανοποίηση όλοι οι άλλοι, πλην των προμηθευτών των επιχειρήσεων των οποίων εκπλειστηριάζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία, για τους οποίους, πρακτικά, δεν θα απομένει (και πάλι) απολύτως τίποτε».

Ο κλάδος μιλά για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς:

1. Έχουν υποστεί «κούρεμα» των ομολόγων τους για το σύνολο των εσόδων τους δύο ολόκληρων ετών (2008 & 2009).

2. Τους απαγορεύθηκε ακόμη και να εκπέσουν τη ζημιά από το «κούρεμα» των ομολόγων τους (υποχρεώθηκαν να την επιμερίσουν στα επόμενα 30 χρόνια).

3. Έχουν καταβάλει φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, κρατήσεις (9%) και έκτακτες εισφορές για το 100% των εισοδημάτων που τους «κουρεύτηκαν».

4. Εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες για 16 ολόκληρους μήνες από το Δημόσιο.

5. Είναι όλες ή σχεδόν όλες τους υποτελείς στις Τράπεζες, από τις οποίες έλαβαν αναγκαστικά δάνεια επειδή ήταν απλήρωτες από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα σήμερα να χρωστούν τα δάνεια, τους τόκους τους και τους τόκους των τόκων τους, τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν, ενώ έχουν κλείσει οι στρόφιγγες χρηματοδότησης των εργασιών τους για πάνω από ένα εξάμηνο.

6. Υπέστησαν και δεύτερο «κούρεμα» από το ΝΤΥΝΑΝ, του οποίου όλα τα περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάσθηκαν στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ένα μέρος στους εργαζομένους του.

7. Έχει κλείσει το 40% από αυτές, μέσα στην τελευταία πενταετία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button