ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Καταρρέουν τα Κέντρα Υγείας από την “εισβολή” των ΤΟΜΥ! Όλα τα προβλήματα

Μπορεί τα Κέντρα Υγείας τα τελευταία χρόνια να παρουσίαζαν προβλήματα και ελλείψεις υλικών, είχαν ωστόσο μία αξιοπρεπή λειτουργία εξυπηρετώντας τους ασθενείς.

Σήμερα όμως φαίνεται ότι η εικόνα αλλάζει και μάλιστα προς το χειρότερο καθώς λόγω της μη ανεύρεσης κτιρίων για τις περιβόητες ΤΟΜΥ, οι περισσότερες έχουν “εισβάλει” μέσα στις εγκαταστάσεις των Κέντρων Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Στριμωγμένες οι ΤΟΜΥ μέσα στα Κέντρα Υγείας! Γιατί παραμένουν “ξεσπιτωμένες”

Η …συνύπαρξη όμως των δύο διαφορετικών Μονάδων φέρνει προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας αλλά και στην υποδοχή των ασθενών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γιατροί του ΠΕΔΥ που εργάζονται κυρίως στα Κέντρα Υγείας μιλούν ξεκάθαρα για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ σημειώνει ενδεικτικά: “Η αποτυχία εύρεσης χώρων στέγασης των ΤΟΜΥ, ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στη λειτουργία των ΚΥ, λόγω εισβολής των ΤΟΜΥ στα Κέντρα Υγείας”.

Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές όπου στα Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει αρκετός χώρος να εξυπηρετηθεί ούτε η συνήθης κίνηση των ασθενών, η παρουσία των ΤΟΜΥ επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση.

γιατροί ΠΕΔΥ

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Υπαλλήλων ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων είχε μιλήσει πρόσφατα για: “συνωστισμό του προσωπικού σε ένα και μόνο γραφείο, λόγω έλλειψης κτιρίων, δεν μπορεί να γίνει λόγος για πετυχημένη οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.

Προς ώρα πάντως όπως τα πράγματα δεν αναμένεται να αλλάξουν, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανοίξει όλες τις ΤΟΜΥ που έχει δεσμευτεί έως τις εκλογές, έστω και χωρίς γιατρούς και κτίρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς γιατρούς Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ! Όλα τα στοιχεία

Βατερλώ του υπ.Υγείας με ΤΟΜΥ και οικογενειακό γιατρό! Τι θα γίνει με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

“Ξεσπιτωμένες”… ακόμη οι ΤΟΜΥ! Γιατί δε βρίσκονται κτίρια

Παρασκήνια: Το όνειρο των ΤΟΜΥ χωρίς προσωπικό και κτίρια!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button