ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Καταρρέουν τα νοσοκομεία στα Επτάνησα! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΔΗΝ), εν μέσω τουριστικής περιόδου τα δημόσια νοσοκομεία και  Κέντρα Υγείας στα Επτάνησα είναι υποστελεχωμένα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι η  Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης Παθολόγων, ενώ ο Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου είναι συνεχώς χαλασμένος. Επιχειρούν δύο Ασθενοφόρα στη Κέρκυρα αντί για πέντε στη βάρδια και τις διακομιδές κάνουν οι ιδιώτες.

Την ίδια στιγμή βάση των ίδιων καταγγελιών των εργαζομένων έκλεισε η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Ξέμεινε μόνο με έναν γιατρό Παθολόγο, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνέντευξη τύπου. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με δύο Αγροτικούς Ιατρούς και εφημερεύουν Ιατροί από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Εξ αυτού βάζουν λουκέτο τα Κέντρα Υγείας.

Παράλληλα το Νοσοκομείο της Λευκάδας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ενδεικτικό είναι ότι στο νοσοκομείο του νησιού υπηρετούν μόνο 2 Παθολόγοι, 2 Καρδιολόγοι (1 με απόσπαση), 1 Παιδίατρος, ΩΡΛ δεν έχει, 1 επικουρικός Ουρολόγος, 1 Οφθαλμίατρος, 1 επικουρικός Χειρουργός!!! (ουσιαστικά δεν γίνονται χειρουργεία), 1 Γυναικολόγος, 1 Νευρολόγος.

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας

Το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας κλείνει κάθε ημέρα 3 το μεσημέρι. Πολλές ημέρες καλύπτεται με έναν αγροτικό ιατρό με συνέπεια οι κάτοικοι να είναι εξαγριωμένοι.

Το Κέντρο Υγείας Πάργας για 15 ημέρες το μήνα κλείνει 3 το μεσημέρι.

Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου για 15 ημέρες το μήνα κλείνει 3 το μεσημέρι.

Το Κέντρο Υγείας Παξών κάθε ημέρα κλείνει 10 το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με λιγότερα χρήματα ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομεία για το 2018! Πόσο κουρεύονται

Ψάχνοντας στο ΕΣΥ για …νοσηλευτή!

Στο κόκκινο τα χειρουργεία 26 Δημόσιων νοσοκομείων! Η «ακτινογραφία» των ελλείψεων

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button