ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης! Τι είπαν 4 υπουργοί

Μέσω κρατικού μονοπωλίου θα χορηγούνται και συνεπώς θα αποζημιώνονται τα σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό θα βρίσκονται σε πίνακα με άλλες ουσίες που είναι ελεγχόμενες ώστε να παρακολουθείται πλήρως η διακίνηση των σκευασμάτων αυτών. Μάλιστα για λόγους ασφαλείας θα χορηγούνται στους πάσχοντες με δίγραμμες συνταγές.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα εν λόγω σκευάσματα ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία/ανορεξία. κ.α.

Με βάση τις συνομιλίες που έχουν γίνει και με εταιρείες του εξωτερικού που θέλουν να επενδύσουν, σε βάθος χρόνου τριετίας υπολογίζεται η επένδυση στη χώρα μας να φθάσει το 1,5 δις.

Ποιοι θα παίρνουν άδεια

Για να αποτραπεί η πιθανότητα καλλιέργεια κάνναβης από πρόσωπα, που θα μπορούσαν να την διοχετεύσουν στην αγορά για άλλους σκοπούς το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρές προϋποθέσεις. Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το νομοσχέδιο!

Πάντως το νομοσχέδιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους υπουργούς Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης (φωτό) προβλέπει ότι η σχετική άδεια θα δίνεται σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, που έχουν λάβει βεβαίωση από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ότι τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλούς φύλαξης σχετικά με τις περιοχές καλλιέργειας, τις εγκαταστάσεις της μεταποιητικής μονάδας, τα σημεία αποθήκευσης των πρώτων υλών κ.α.

Επίσης, προβλέπεται πως άδεια δεν μπορούν να λάβουν όσοι έχουν καταδικαστεί για κακούργημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείας έτοιμες για παραγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης! Τι ετοιμάζουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button