ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Κατατέθηκε τροπολογία για επιστροφές χρημάτων από τις φαρμακευτικές εταιρείες από το 2006 έως το 2008! Όλη η ρύθμιση

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις στη Βουλή, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να εισπράξει το παλαιό rebate (υποχωρετικές εκπτώσεις) από τις φαρμακευτικές εταιρείες για τα έτη 2006, 2007 και 2008.

Πρόκειται για μία τροπολογία που αναμενόταν εδώ και εβδομάδες καθώς η κυβέρνηση δια τριών υπουργών της (Ξανθού, Αχτσιόγλου και Πολάκη) είχε κάνει λόγο για σκάνδαλο ύψους 241 εκατ. ευρώ, αφού δεν είχε εισπραχθεί το rebate τα έτη από το 2006 έως το 2008. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: “Καταγγελίες για νέο σκάνδαλο στα φάρμακα 241 εκατ. ευρώ από τρεις υπουργούς! Τι δήλωσαν”

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και φέρει τις υπογραφές των Αν.Ξανθού, Ευκ. Τσακαλώτου, Π.Πολάκη και Αικατερίνης Παπανάτσιου, δίνεται η δυνατότητα να καταβληθεί το πόσο και σε 120 δόσεις αλλά και να γίνει και συμψηφισμός.

Κάτι που αναμένεται να εξειδικευτεί με υπουργική απόφαση.

Αναδρομικά και έως το 2011

Για τα έτη 2006, 2007 και 2008 οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να αποδώσουν στον ΕΟΠΥΥ ποσοστιαία επιστροφή (rebate) 4% επί της πραγματικής φαρμακευτικής δαπάνης, που κατέβαλαν οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης εκείνη την περίοδο για την προμήθεια φαρμάκων για τους ασφαλισμένους τους, πριν ακόμη δημιουργηθεί ο ΕΟΠΥΥ.

Για το διάστημα από 1.1.2009 έως 31.12.2011 οι απαιτήσεις για το rebate των φαρμακευτικών προϊόντων περιέρχονται αυτοδίκαια στον ΕΟΠΥΥ και δύνανται επίσης να ρυθμίζονται με 120 δόσεις, συνεχείς και μηνιαίες.

Πατήστε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε όλη τη τροπολογία

Rebate φάρμακα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα θα πληρώσουν σε υποχρεωτικές εκπτώσεις οι φαρμακοβιομηχανίες για το 2018! Όλες οι πληροφορίες

Στα ύψη οι συμμετοχές στα φάρμακα για τους ασθενείς! Πόσα πληρώνουν από την τσέπη τους

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button