ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΚΕΕΛΠΝΟ: Άγριο παρασκήνιο και πιέσεις για τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ.! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης πριν ζητήσουν την παραίτηση όλων των μελών του ΔΣ του …αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ, είχαν πάρει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό βέβαια καθόλου τυχαία.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος που δε δέχεται να παραιτηθεί παρά τις πιέσεις των δύο υπουργών, είχε προταθεί να αναλάβει τη θέση από τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Ωστόσο οι σχέσεις των δύο ανδρών ράγισαν όταν ο Πάνος Καμμένος είχε δημοσιοποιήσει πριν μερικούς μήνες λίστα δημοσιογράφων που φέρονταν κατά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, να έχουν εισπράξει υπέρογκα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως ο Πάνος Καμμένος σε εκείνη τη φάση τουλάχιστον δεν είχε παρουσιάσει κανένα έγκυρο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του.

Ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος παρά τις τότε στενές του σχέσεις με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος και τον είχε προτείνει για πρόεδρο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τον είχε διαψεύσει. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει ο κ.Γιαννόπουλος: «Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Π.Καμμένου: Δε δώσαμε «μαύρα χρήματα» σε δημοσιογράφους! Όλο το παρασκήνιο»

Αυτή ήταν και η αιτία που οι δύο άνδρες έπαψαν από τότε να έχουν επαφές. Έτσι χάθηκε όμως και η …άτυπη προστασία που παρείχε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στον Αθανάσιο Γιαννόπουλο.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις παραιτήσεις που ζητούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Λίγο καιρό νωρίτερα πάντως ήταν πολλοί εκείνοι από το Μέγαρο Μαξίμου που υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε να απομακρυνθεί και ο Θανάσης Γιαννόπουλος, καθότι είναι γνώστης των θεμάτων Υγείας (ως πρώην υφυπουργός αλλά και γιατρός). Και μια πιθανή απομάκρυνσή του θα προκαλούσε τριγμούς στην κυβέρνηση.

Ωστόσο επικράτησε η άποψη εκείνων που ήθελαν να φύγει εδώ και τώρα λόγω και «της αχαριστίας που επέδειξε στον Π.Καμμένο» όπως λένε χαρακτηριστικά στο HealthReport.gr καλά γνωρίζοντες. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει εδώ και μέρες το HealthReport.gr για τις παραιτήσεις που ζήτησε τελικώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Έρχονται απομακρύνσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Ποιοι φεύγουν»

Πάντως πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως από την πλευρά του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζεται ότι ειδικά ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού δεν μπορεί να απομακρυνθεί, ενώ ήδη έχουν κληθεί νομικοί να αποφανθούν σχετικά.

Κάτι βέβαια που απορρίπτει η ηγεσία του υπουργείου υγείας η οποία επικαλείται αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση κατά του Γενικού Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου.
Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι το θέμα των παραιτήσεων των μελών του ΔΣ γνωστοποιήθηκε όχι με τη συνήθη οδό της ανακοίνωσης από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά μέσω Facebook από τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός «ανέβασε» στην προσωπική του σελίδα τα έγγραφα με τα οποία ο ίδιος και ο Ανδρέας Ξανθός ζητούν τις παρατήσεις των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΚΕΕΛΠΝΟ 1

ΚΕΕΛΠΝΟ 2

ΚΕΕΛΠΝΟ 3

Να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η κυβέρνηση θα στηρίξει πλήρως της ηγεσία του υπουργείου υγείας στην υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως ότι θέλει να καθαρίσει το τοπίο από τη διαφθορά.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ληφθεί κεντρικά η απόφαση, αναφέρουν οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, να δοθούν όλα στη φορά έστω κι αν εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα. Πρόσωπα τα οποία μάλιστα ασκούν άγριες πιέσεις το τελευταίο διάστημα ώστε να …διασωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εditorial: Οι προσλήψεις και το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλη η αλήθεια

Έρχονται απομακρύνσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Ποιοι φεύγουν

Στο φως τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο άγριος καβγάς και η κυρία υπουργού

Στο εδώλιο ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ για απάτη ύψους 568.022 ευρώ!

Άρχισε η «εκκαθάριση» στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Πόρισμα φωτιά

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Π.Καμμένου: Δε δώσαμε «μαύρα χρήματα» σε δημοσιογράφους! Όλο το παρασκήνιο

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button