ΆρθραΕμβόλιαΗ άποψη των ειδικώνΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΚΕΕΛΠΝΟ: Εμβολιαστείτε ακόμη και τώρα! Στους 94 οι νεκροί από τη γρίπη

Παρότι οι θερμοκρασίες είναι υψηλές για την εποχή, ο ιός συνεχίζει να καλύπτει όλη τη χώρα. Και το ζήτημα είναι πως χτυπά και νεαρές ηλικίες αλλά και άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Τόσο ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος όσο και οι ειδικοί του κέντρου, συνιστούν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να κάνουν ακόμη και τώρα το εμβόλιο καθώς και πάλι θα είναι προστατευμένοι.
Και η ανησυχία των αρχών είναι εύλογη καθώς το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης είναι εξαιρετικά χαμηλό ενώ την ίδια ώρα οι νεκροί από τη γρίπη έφθασαν τους 94.

Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τεστ για τον ιό Η1Ν1 που είχε πάψει να γίνεται δωρεάν στα νοσοκομεία, ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και κινητοποίησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας (διαβάστε ΕΔΩ: «Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr για τις κουρεμένες εξετάσεις της γρίπης! Όπισθεν ολοταχώς του υπ.Υγείας») τελικώς επανέρχεται κανονικά.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Κατόπιν ολιγοήμερου προβλήματος, σχετικού με τη δωρεάν διενέργεια εξετάσεων για την ανίχνευση ιών γρίπης, σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενημερώνει ότι από σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδοτεί εκ νέου τα τρία κέντρα, στα οποία διενεργούνται, πανελλαδικά, τέτοιου είδους εξετάσεις.

Σε περίπτωση μεγάλης έξαρσης στο επόμενο διάστημα, ο ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει το επιπλέον κόστος, μέσω άμεσης χρηματοδότησης στα νοσοκομεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κούρεψαν» και τις εξετάσεις για τη γρίπη στα νοσοκομεία! Έλεγχος για τον ιό μόνο με χρήματα των ασθενών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button