ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ποινική Δίωξη για τα «αμαρτωλά» διαφημιστικά πακέτα 2011-2013! Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα υποχρεωθούν να καθίσουν τα μέλη της Διοίκησης και ο Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ με την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας για κακούργημα και μάλιστα με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ειδικότερα ποινική δίωξη για απιστία ασκήθηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος των μελών της Διοίκησης και του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, της περιόδου 2011-2013, σχετικά με ποσά που δαπάνησε το Κέντρο σε διαφημιστικές εταιρείες για την προβολή μηνυμάτων τα οποία θα μπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν.

Η δικογραφία για την εν λόγω υπόθεση σχηματίστηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου. Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς προκύπτει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δαπάνησε, το επίμαχο διάστημα, συνολικά ποσά που υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικές προβολές θεμάτων αρμοδιότητας του, όπως η εποχική γρίπη, ενώ θα μπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν καθώς αφορούσαν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου.

Επίσης κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι για κάποιες από τις επίμαχες συμβάσεις δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες διαγωνισμού, ενώ σε μία περίπτωση επιλέχθηκε εταιρεία η οποία θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί λόγω προηγούμενης καταδίκης του υπευθύνου της για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε βάθος από το ΣΕΥΥΠ

Στο μεταξύ με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου υγείας, οι έλεγχοι στα «μαύρα» ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζονται σε βάθος δεκαετίας. Η έρευνα ξεκίνησε εδώ και καιρό επί υπουργίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και συνεχίζεται και με τη νυν ηγεσία.
Στόχος να διαπιστωθεί σε βάθος 10 χρόνων ποιοι και πόσα χρήματα έχουν δώσει σε επιχειρήσεις ΜΜΕ και όχι μόνο, αλλά και για ποιο λόγο.

Δείτε ΕΔΩ ορισμένα από τα συμπεράσματα του πορίσματος που είχε παρουσιάσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν λίγους μήνες: «Στο φως τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο άγριος καβγάς και η κυρία υπουργού»

Όπως φαίνεται όμως οι σκοτεινές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχουν τελειωμό καθώς όπως λένε πηγές του HealthReport.gr όσο ψάχνουν οι «ράμπο» του ΣΕΥΥΠ, τόσα βρίσκουν.
Ενδεικτικά διαβάστε ΕΔΩ άλλη μία υπόθεση: «Στο εδώλιο ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ για απάτη ύψους 568.022 ευρώ!».

Και βέβαια οι… «θησαυροί» δεν είναι καθόλου τυχαίοι καθώς όπως λένε στο HealthReport.gr οι καλά γνωρίζοντες, επί σειρά ετών το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένα πρώτης τάξης σύστημα για να περνούν διάφορα ρουσφέτια και χρηματοδοτήσεις οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε βάθος της υπόθεση και προς ώρας παραμένει άγνωστο τι …σκελετοί θα βγουν από τη ντουλάπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο φως τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο άγριος καβγάς και η κυρία υπουργού

Άρχισε η «εκκαθάριση» στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Πόρισμα φωτιά

Στο εδώλιο ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ για απάτη ύψους 568.022 ευρώ!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button