ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΚΕΕΛΠΝΟ: Προκηρύσσονται 400 θέσεις νοσηλευτών και 100 γιατρών! Όλη η διαδικασία

Για αν μην χαθούν και άλλες ζωές ασθενών το ΚΕΕΛΠΝΟ την επόμενη εβδομάδα θα αναρτήσει τη προκήρυξη για τη στελέχωση των ΜΕΘ με την πρόσληψη 500 ατόμων, 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ)  στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο έχει ήδη γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών, έτσι ώστε το προσωπικό να διοριστεί εντός του Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κέντρου κ. Αθ. Γιαννόπουλος “κλίνες υπάρχουν και είναι πλήρως εξοπλισμένες οι μη λειτουργούσες» και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μέσα σε 15-20 ημέρες θα έχει τελειώσει η διαδικασία για τη στελέχωση των ΜΕΘ με την προσθήκη άλλων 50-60 κλινών”

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε γνωστό ότι εμβόλια υπάρχουν και αποζημιώνονται πλήρως μέσω των ταμείων, ενώ -σύμφωνα με στοιχεία- μέχρι σήμερα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που οφείλονται στη γρίπη, τύπου Η1Ν1, 44 άνθρωποι.

«Έχουμε χάσει 44 περιστατικά και φέτος είναι περισσότερα τα κρούσματα απ’ ό,τι πέρυσι την ίδια περίοδο, δηλαδή την 5η εβδομάδα του αντιστοίχου έτους, του 2015», είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει έξαρση, αλλά ξεκαθάρισε ότι αν δεν ολοκληρωθεί η περίοδος της γρίπης δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από τον ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button