Ειδήσεις Υγείας

Κηλίδες στα χείλη: Ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβουν (ΦΩΤΟ)

Μάθετε ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβουν οι κηλίδες στα χείλη!

Στοματική εξέλκωση

%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b71

 

 

 

 

 

 

 

Η στοματική εξέλκωση δεν αποτελεί μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία αλλά προκαλούν αφόρητο πόνο στους πάσχοντες. Συνήθως εμφανίζεται με επίπονα έλκη με λευκή ή κιτρινωπή επιφάνεια που δεν ξεπερνούν σε μέγεθος το 1 εκατοστό. Αρκετές φορές εμφανίζονται εξωτερικά ή εσωτερικά στα χείλη ή εσωτερικά στο μάγουλο. Συνήθως φεύγουν από μόνα τους μέσα σε 2 εβδομάδες. Τις πρώτες ημέρες είναι αρκετά ευαίσθητα, οπότε πρέπει να αποφεύγετε τα πικάντικα φαγητά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ερεθισμό.

Έρπης

ερπης

 

 

 

 

 

 

Ο έρπης μεταδίδεται με την επαφή και προκαλεί φαγούρα και πόνο. Δεν υπάρχει οριστική θεραπεία, όμως τα συμπτώματα μπορεί  να υποχωρήσουν με τα ειδικά αντιικά φάρμακα και τις τοπικές αλοιφές.

Στοματίτιδα

%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%b1

 

 

 

 

 

 

Η λοίμωξη από τον HIV, ο διαβήτης αλλά και άλλες παθήσεις αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτών των εξανθημάτων. Η στοματίτιδα είναι συχνότερη στα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους. Τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι και το διάλυμα με υπεροξείδιο του υδρογόνου βοηθούν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων.

Καρκίνος στόματος

%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82

 

 

 

 

 

 

 

Ο καρκίνος του στόματος εμφανίζεται ως μια πληγή στο στόμα που εξαπλώνεται στα χείλη, στη γλώσσα , στα μάγουλα, στα ιγμόρεια και στο φάρυγγα (λαιμό). Αν δεν διαγνωστεί και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τότε μπορεί να αποδειχτεί μοιραίος.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button