Κικίλιας: Έγιναν παρατυπίες στις προσλήψεις στα ΤΕΠ! Τι δήλωσε

Παρατυπίες στη διαδικασία προσλήψεων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο Open επεσήμανε ότι κατά τη διαδικασία των προσλήψεων που είχαν πολυδιαφημιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση υπήρξαν παρατυπίες, γι αυτό εξάλλου έχουν γίνει ενστάσεις από όλη την Ελλάδα όπως είπε.

Συγκεκριμένα όπως περιέγραψε ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ με βάση τα αποτελέσματα θα έπρεπε να προσληφθούν όσοι βρίσκονταν στη λίστα με σειρά κατάταξης από το 1 έως το 5, τελικώς επιλέγονταν άτομα που ήταν πολύ πιο κάτω στη λίστα.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε μάλιστα ότι θα επανέλθει στο θέμα και θα προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις με στοιχεία.

Διαγνωστικές εξετάσεις σε ιδιώτες

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στις διαγνωστικές εξετάσεις οι οποίες άμεσα σε κάποια νοσοκομεία θα γίνονται στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής. Ως παράδειγμα έφερε το Αττικόν το οποίο μάλιστα όπως είπε θα επισκεφθεί άμεσα.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, υπογράμμισε ότι χρειάζονται μήνες για μία αξονική μία μαγνητική και πρόσθεσε ότι θα αναθέσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε ιδιώτη. «Θα το δώσω Outsourcing» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας για να συμπληρώσει ότι στόχος είναι να μειωθεί η διενέργεια των συγκεκριμένων διαγνωστικών εξετάσεων σε λίγες ημέρες.

 

 

 

 

 

Προσλήψεις στις ΜΕΘ

Επίσης ο κ.Κικίλιας σημείωσε ότι άμεσα θα προχωρήσει σε προσλήψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ώστε να ανοίξουν κλειστά κρεβάτια, ενώ επιβεβαιώνοντας πλήρως το HealthReport.gr τόνιζε ότι ο ΕΟΠΥΥ διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή με ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να αξιοποιηθούν κρεβάτια εντατικής. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Έρχεται νέα συμφωνία ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές για κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής! Όλα τα αγκάθια»

Πάντως ο κ.Κικίλιας δεν παρέλειψε να πει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ διαφήμιζε ότι έκανε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, η αλήθεια είναι – όπως είπε- ότι στα νοσοκομεία συνταξιοδοτήθηκαν 9500 και μπήκαν μόλις 8000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νομοσχέδιο σκούπα από το υπουργείο Υγείας! Τι αλλάζει σε φάρμακα, clawback, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και κάπνισμα

Έρχεται σύστημα αξιολόγησης των κλινικών στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζεται

Έρχονται παιδίατροι και ειδικοί γιατροί μέσω ΕΟΠΥΥ! Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις Κικίλια

ΕΟΠΥΥ: Απάτη ύψους 9,5 εκατ. ευρώ για ένα σκεύασμα που δεν το έλαβαν ποτέ οι ασθενείς! Αναζητείται ακόμη ο υπεύθυνος

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα