ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κικίλιας: Έρχονται νέα μέτρα αυστηρότερα σήμερα- Τι εξετάζεται

Νέα αυστηρότερα μέτρα προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με δήλωσή του, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης για την πανδημία του κορονοϊού.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Εξάλλου στο τραπέζι είναι και η επέκταση του μοντέλου της Μάλτας, δηλαδή η προσκόμιση υποχρεωτικού τεστ 72 ωρών και για άλλες χώρες που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο επιβολής ωραρίου στα κέντρα διασκέδασης, έως τα μεσάνυχτα.

κορονοϊός αεροδρόμιο

 

Την ίδια στιγμή μεγάλη είναι η ανησυχία για τα βόρεια σύνορα της χώρας με Αλβανία, Σερβία, Ρουμανία κι εξετάζεται αν θα επεκταθούν ή αν θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα που είναι σε ισχύ εδώ κι εβδομάδες.

Ταυτόχρονα είναι πιθανό να επιβληθούν και νέα μίνι lockdown όπως έγινε ουσιαστικά στον Πόρο και στον Αμπελώνα Λάρισας όπου εκτός των άλλων απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Γι αυτό άλλωστε και υπάρχουν και οι προειδοποιήσεις για τη Θεσσαλονίκη ότι αν συνεχισθεί η αύξηση των κρουσμάτων θα υπάρξουν νέα αυστηρότερα μέτρα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button